MALA ANDREA IZ PARAĆINA JE HEROINA, CELA SRBIJA PRIČA O NJOJ: Stari KOKIČAR ostao bez KUĆICE, a ona mu dala OVO!
Kokice / ilustracija, Foto: Profimedia

svaka čast!

MALA ANDREA IZ PARAĆINA JE HEROINA, CELA SRBIJA PRIČA O NJOJ: Stari KOKIČAR ostao bez KUĆICE, a ona mu dala OVO!

Sve to je za čoveka koji je, dodaje, komšija ogromnog srca

Objavljeno:

Oluja koja je prethodne nedelje nekoliko puta pogodila Srbiju ostavila je stravične posledice, a šteta se i dalje sabira. Mnogi su nažalost ostali i bez krova nad glavom i automobila. Ipak, iz mora nesrećnih slučajeva isplivali su i primeri dobročinstva i humanosti, a glavna akterka ove priče je jedna jedanaestogodišnja devojčica iz Paraćina, čiji gest je oduševio meštane.

Naime, njena majka pre tri dana na društvenim mrežama objavila je da je Andrea Živković iz Paraćina oduševila i nju samu. Priznala je da retko kad hvali svoje dete, ali ono čemu je skoro posvedočila ostavilo ju je bez teksta. Opisala je da je toga dana na vratima videla svoje uplakano dete, koje je drhteći pita da li sme svoj džeparac da preda vlasniku kućice za kokice koji je omiljeni među meštanima, a nažalost, ista za kućica mu je u toku oluje uništena.

- U stan pre 20ak minuta Andrea ulazi vidno uznemirena i uplakana i drhti. Kao majci naravno prvo mi je na pamet palo: pala je, povredila se, nešto se strašno desilo... Na moje pitanje šta se desilo, kroz jecaje odgovara: "Mama, molim te da li smem da uzmem sve svoje pare iz kasice da dam nekom?" Situacija: jučerašnje nevreme, Andrea je izašla da prošeta sa svojim ocem i videla da je Šabanova (uz dužno poštovanje što ne znam ime i prezime, još u njenim godinama smo ga svi zvali tako) "kućica" za kokice izvrnuta, polomljeno staklo, uništena... Odgovorila sam da može, otrčala je kod njega, sedeo je sam na klupici, ponudila mu svoj novac, koji je Gospodin sa ogromnim G dostojanstveno i tužno odbio... Rekla mu je da će sve biti u redu i da ne brine, a on se zahvalio i popričao sa njom - napisala je mama Bojana.

Posledice oluja koja je protutnjala Srbijom
Posledice oluja koja je protutnjala Srbijomfoto: Kurir/Privatna arhiva

Sve to je za čoveka koji je, dodaje, komšija ogromnog srca. Tu je i njegova legendarna rečenica "još par čašica kikirikija za tebe dete, sada i tvoje dete". A kako Bojana kaže, pritom uvek dobije duplo od količine koju naruči.

- Sva moguća podrška da se sve popravi ukoliko večeras.. Ehhhh DA JE VIŠE LJUDI KAO ON.... A za moje dete.... Pa Andrea, hvala Bogu što je izabrao da ti ja budem majka - napisala je mama Bojana oduševljena potezom svoje maloletne ćerkice.

Ipak, ova ponosna majka za Telegraf.rs objašnjava da ovo nije prvi put da Andrea pokaže enormnu empatiju i ljubav prema drugima. Iako je često mrgud, ona je mala devojčica velikog srca, na čijoj dobroti bi svako pozavideo.

- Ume da bude mrgud, lako se duri, pubertet i geni čine svoje. Brbljivica je, ali ima enormnu empatiju prema svima, i ne samo ljudima. Sa temperaturom 39 mi je tražila da joj dam posudice kako bi životinjama ostavila vodu. Uvek brani "najslabijeg" u odeljenju... Čak i ako joj nije drag... Ako su svi protiv njega, ona jedina stane na njegovu stranu. Iskreno, mama sam joj, imam empatije, ali tu je "jača" od mene. Na primer, jedno od pisama Deda Mrazu bilo je da joj ostavi kovertu sa novcem, kako bi je prosledila bolesnoj deci. S obzirom na to da je Deda Mraz moj brat, i da ja ne radim, ostavljenih 5000 u koverti donirala je bolesnoj devojci, koja nažalost nije živa, ali želela je da ostane anonimna - priča nam Bojana.

Presrećna majka dodaje da se devojčici nije svidelo ni to što je Bojana svoj ponos podelila sa drugima. Ipak na kraju je pristala da i nama da priču, jer se nada da će njen gest podstaći i druge.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreos / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.