GRČKI PEDIJATAR ODBIO DA PREGLEDA DETE ZBOG OVOGA? Jelena prepričala SVOJ OKRŠAJ, ŠTA JE BRE OVO
Pedijatar / Ilustracija, Foto: EPA/FRANCISCO GUASCO

situacija sa letovanja

GRČKI PEDIJATAR ODBIO DA PREGLEDA DETE ZBOG OVOGA? Jelena prepričala SVOJ OKRŠAJ, ŠTA JE BRE OVO

Da ovo nije jedinstven slučaj govori i događaj koji je 2021. zadesio još jednu srpsku porodicu

Objavljeno:

Situacija koja se nedavno desila jednoj Srpkinji na letovanju u Grčkoj, dobro je upozorenje da pospane i lenje carinike treba podsetiti da rade svoj posao kako treba - najpre da pečatiraju vaše pasoše kao dokaz da ste određenu granicu prošli. Jer u suprotnom, možda nećete moći na pregled kod doktora.

Na Fejsbuk grupi "Live grom Greece", Jelena iz Srbije podelila je svoje iskustvo sa doktorom pedijatrom iz Grčke, kada se nakon što joj je dete dobilo temperatura, našla u višeminutnom ubeđivanju sa njim, koji je zbog nepostojanja pečata u pasošu sa prelaza Tabanovci, u Makedoniji odbijao da izvrši pregled.

"Htela sam sa vama da podelim obaveštenje koje ne znam da li u našem slučaju je ispao problem ili nekada i prođe.

Naime na Kefaloniji smo i dete je dobilo visoku temperaturu. Zvali smo osiguravajuću kuću i zakazali su nam pregled kod pedijatra. Kada smo došli dok je upisivao polisu i ostale podatke pogledao je pasoš na kom nije bilo pečata da smo napustili Srbiju. Postoji ulaz Preševo i Evzoni, ali ne i sa Tabanovaca.

Po njemu je to ispao problem. Zovemo osiguranje oni mu objašnjavaju da naši nekada ne stave pečat za izlaz. Sve u svemu pola sata objašnjavanja, trošenja impulsa. Dete čeka pregled...", napisala je Jelena.

A onda dodala da je posle dužeg ubeđivanja doktora i službenika osiguranja i njihovog pristajanja da izvrše isplatu iako nema tog pečata, doktor ipak pristao. Pristanak je najpre bio tek nakon insistiranja žene da dete pregleda, čak i po cenu naplate troškova od njih a ne od osiguranja. Onda je pristao na agenciju i odštampao gomile formulara i izjava koje su potpisali i tek onda obavio pregled uz naplatu od osiguranja.

Srbi u komentarima su se složili da retko kada imaju sva 4 pečata u pasošu, ali da će nakon Jeleninog iskustva dvaput razmisliti koliko pečata imaju.

"Boga mi će od ove godine svi da lupaju štambilje, ne zanima me koliko im se spava, koliko im je vrućina ili su samo lenji i nemarni", napisao je jedan muškarac.

Evzoni
Evzonifoto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Dešavalo se i drugima

Da ovo nije jedinstven slučaj govori i događaj koji je 2021. zadesio još jednu srpsku porodicu.

"Isti problem smo i mi imali u Nea Kalikratiji, 2021. godine. I na lični zahtev da nas osiguranje koje smo platili ne interesuje i da ćemo podneti sve troškove za lekarski pregled deteta, pedijatar je spustio loptu i obavio telefonski razgovor sa nama nepoznatim ljudima i dao nam neke izjave da potpišemo. Dete je pregledano i dobilo terapiju" objasnio je još jedan muškarac iz Srbije.

Ipak, drugi se se zbunili oko takvih formalnostima, te pitali, šta ako su prošli uz pomoć lične karte, a ne pasoša, ili na kraju krajeva "šta doktor ima da gleda pasoše".

"Šta on radi ima da gleda pasoš? Doktori privatni u turističkim mestima su uglavnom gusari. Pokušavaju da naplate od vas na bilo koju foru, a u svakom slučaju povuku pare od osiguranja. Ja sam baš osiguravajuće društvo pitala vezano za pečat. Oni su rekli da ako nema pečata možemo dokazati da smo bili u inostranstvu uz pomoć nekog računa. Kada sam rekla da smo u hotelu i da nemamo, rekli su da može i potvrda aranžmana koji smo platili. Da je to dosta osiguravajućem društvu", glasi još jedan komentar ispod Jelenine objave.

Bonus video:

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.