UPALJEN CRVENI METEOALARM ZA SRBIJU: Nakon PAKLENIH VRUĆINA sledi nagla PROMENA VREMENA, ovo se sprema!
Upozorenje RHMZ, Foto: Emilija Jovanović, Zorana Jevtić

stiže zahlađenje

UPALJEN CRVENI METEOALARM ZA SRBIJU: Nakon PAKLENIH VRUĆINA sledi nagla PROMENA VREMENA, ovo se sprema!

Opet upaljen crveni meteoalarm za Srbiju, sledi nagla promena vremena – evo šta nam se sad sprema

Objavljeno:

Upozorenje na visoke temperature već sutra prelazi u upozorenje na naglu promenu vremena.

Maksimalna temperatura u većini mesta danas (24.07.) od 34 do 37 °C, dok će sutra (25.07.) u centralnoj i južnoj Srbiji biti još toplije – od 37 do 40 °C, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), a za sutra upalio crveni meteoalarm za dobar deo Srbije uz upozorenje na naglu promenu vremena.

Crveni meteoalarm
Crveni meteoalarmfoto: Printscreen/RHMZ

„U utorak (25.07.) krajem dana na severu, a u sredu (26.07.) i u ostalim krajevima nagla promena vremena uz kišu, plјuskove, grmlјavinu i pad temperature za oko 15 stepeni. U zoni grmlјavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)“, navedeno je na sajtu RHMZ.

Upozorenje
Upozorenjefoto: Printscreen/RHMZ

„Najtoplije će biti u utorak, 25. jula, kada će temperatura biti od 37 do 40 stepeni u centalnim i južnim delovima zemlje, a crveni meteoalarm biće izdat zbog rizika od izbijanja šumskih požara, do kojih dovodi visoka temperatura i deficit padavina. U noći između utorka i srede u Bačkoj, Sremu i Banatu dolazi do novih neprilika, olujnog vetra i grada. Na severu temperatura naglo pada čak za 15 stepeni“, rekao je za Nova.rs Slobodan Sovilj, načelnik Centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja RHMZ.

Vrućina ovih dana stiže nam s naglim prodorom vazduha sa severa Afrike, dok se hladan front spušta sa severozapada. Ipak, još je teško prognozirati koliko će biti žestoko.

Bonus video:

02:58

DANI SVE TOPLIJI, A U PETAK MAKSIMALNE VRUĆINE?! Meteorolog: Nakon tropske nedelje sledi NAGLI OBRT! Oluje pa azurski anticiklon?

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.