STEFAN OTIŠAO NA TAJVAN SA 100 DOLARA: Počeo sa prodajom KOLAČA na pijaci, a sada O NJEGOVOM USPEHU priča ceo svet
Stefan Popesku, Foto: Printscreen/Twitter/Mihajlo Popesku

bravo!

STEFAN OTIŠAO NA TAJVAN SA 100 DOLARA: Počeo sa prodajom KOLAČA na pijaci, a sada O NJEGOVOM USPEHU priča ceo svet

Dobio stipendiju. Završio osnovne studije. Oženio se, dobio dvoje dece. Završio master. A tek mu je 28

Objavljeno:

Čak i kada nam se čini da smo okruženi samo lošim vestima i potresnim događajima, uvek se nađe i neka svetla tačka, a neretko su to upravo naši ljudi koji su ostvarili neverovatne uspehe u "belom svetu". Jedan od njih je i Stefan Popesku, koji sa samo 28 godina već krči put u svetu nauke i tehnologije, a uz to je i otac dvoje dece.

Informaciju o njegovom uspehu je na svom Tviter nalogu podelio njegov brat Mihajlo Popesku, inače osnivač startapa "Qudo".

Nagrađivan na Tajvanu

Mihajlo je na svom nalogu podelio fotografiju svog brata uz opis da je Stefan odbranio tezu na Čeng Kung univerzitetu na Tajvanu i postao MSc in Aerospace, Aeronautical & Astronautical Engineering (master vazduhoplovstva, aeronautike i astronautičkog inženjerstva).

- Već nagrađivan na Tajvanu za najbolju inovaciju iz obnovljive energije, on je mozak o kom će tek da se čuje - napisao je Mihajlo.

Otišao sa 100 dolara, noću prodavao kolače na pijaci

Mihajlo je napisao i da je Stefan sa svojom devojkom otišao na Tajvan sa 100 dolara i da je godinu dana učio kineski, te da je "noću prodavao kolače na pijaci i da se od toga izdržavao".

- Dobio stipendiju. Završio osnovne studije. Oženio se, dobio dvoje dece. Završio master. A tek mu je 28 - napisao je ponosni brat.

Mi se pridružujemo čestitkama sjajnom Stefanu i njegovoj porodici i želimo mu još mnogo uspeha, a sigurni smo da će ih biti. Neka ovo bude tek početak...

Bonus video:

04:21

Nauka i tehnologija doprinose otkriću na arheološkom nalazištu Sansingdui

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.