"EUTANAZIJA JE UBISTVO, MA MAKAR SE RADILA IZ SAMILOSTI": Ovo tvrdi teolog, SMRT bračnog para pokrenula RASPRAVU
Miloš Stojković, Foto: Kurir TV

ZAKONI

"EUTANAZIJA JE UBISTVO, MA MAKAR SE RADILA IZ SAMILOSTI": Ovo tvrdi teolog, SMRT bračnog para pokrenula RASPRAVU

Ono što nas crkva uči i ono što je istina jeste da nijedan čovek nema pravo da drugom čoveku prekrati život

Objavljeno:

Slučaj ubistva iz samilosti u Zemunu dao je povod za raspravu o legalizaciji eutanazije o kojoj je u jutarnjem programu Kurir televizije govorio Miloš Stojković, teolog.

- Ja ću vam reći kao teolog. Ono što nas crkva uči i ono što je istina jeste da nijedan čovek nema pravo da drugom čoveku prekrati život. Mi možemo da pričamo o zakonima koji bi pospešili život koji bi ukazali ljudima da i u najtežim mukama možda ima svetla na kraju tunela - rekao je Stojković i dodao:

03:24

EUTANAZIJA JE UBISTVO, MA MAKAR SE RADILA IZ SAMILOSTI Teolog o slučaju u Zemunu: Ne može čovek uzimati ono što je dao Bog!

-Ja sam prosto razočaran da nas profesori uče da treba da se reguliše nešto što je definitivno ubistvo. Svaki čovek bio on lekar, profesor, teolog po svim standardima ljudskim treba da pospešuje život.

Istakao je da prema učenju crkve život ne daje Bog nego čovek i da zato čovek nema pravo da život oduzima.

- Ni sveštenik ni lekar ni profesor nema pravo da pozove na samilost i nesamilost kada je u pitanju ubistvo. Ovo je ubistovo kao i abortus. Kada neko dođe i kaže da ima neku muku na vama je da mu ukažete da je život nešto najvažnije, nešto što daje Bog, a ne čovek. I ko smo mi da uzimamo život. U bilo kojoj situaciji treba pospešivati život.

02:43

EPSTAJNOVA UCENA I TAMA U VISOKIM KRUGOVIMA AMERIKE Jelača: Priča se i danas, da su ga ONI ubili, a ne da je izvršio samoubistvo!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.