RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: U ovim delovima kreće KIŠA u narednih SAT vremena! (FOTO)
kIŠA, Foto: Nenad Kostić

VAŽNO!

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: U ovim delovima kreće KIŠA u narednih SAT vremena! (FOTO)

U Srbiji danas biti pretežno sunčano i veoma toplo

Objavljeno:

U narednom času na severu Vojvodine ponegde kratkotrajna kiša ili plјusak sa grmlјavinom, objavio je RHMZ u 11 sati.

Na snazi je upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode koje važi do 22. jula, a paralelno i upozorenje na visoke temperature.

„Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata od danas (19.07.) do subote uveče (22.07.) očekuje jaka grmlјavinska aktivnost. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz pojavu krupnog grada (> 5 cm u prečniku) i uz kratkotrajno olujne (> 24 m/s), izolovano i orkanske (> 28 m/s) udare vetra u zoni najintenzivnijih oblaka. Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Danas (19.07.) je najveći rizik od pojave nepogoda u večernjim satima i u toku noći, najpre u zapadnoj Srbiji i u Vojvodini. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja na grmlјavinske nepogode jedan do dva časa unapred“, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

U Srbiji danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, ali će po podne, uveče i tokom noći u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji doći do jakog razvoja oblačnosti, sa pljuskovima i grmljavinom. U zoni pljuskova moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, po podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 stepeni do 24 stepena, a najviša dnevna od 33 stepena do 37 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i tokom noći doći će do lokalnog razvoja oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, po podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 21 stepen do 24 stepena, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Prema prognozi za narednih sedam dana, do kraja nedelje u Srbiji se očekuje pretežno sunčano i toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom u većini mesta od 30 do 36 stepeni, naročito na jugu zemlje.

Na severu i zapadu očekuje se promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih intervala, kao i sa lokalnom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegde i kratkotrajnih vremenskih nepogoda u vidu grada i olujnog vetra.

Od ponedeljka pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni, prenosi Tanjug.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/Nova/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.