SMEŠTAJ JEFTIN, PESAK ZLATAN, A MORE TOPLO: Letovanje u Bugarskoj i ovog leta pravi HIT, ovo su najlepša mesta!
Sunčev breg, Foto: Travel Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

pravo uživanje

SMEŠTAJ JEFTIN, PESAK ZLATAN, A MORE TOPLO: Letovanje u Bugarskoj i ovog leta pravi HIT, ovo su najlepša mesta!

Ako još uvek tražite destinaciju za letovanje 2023. godine, Bugarska je možda pravi izbor

Objavljeno:

Kada je reč o letovanju za 2023 godinu, prelepo obalsko područje Bugarske duž Crnog mora nudi mnoštvo idiličnih destinacija koje zadovoljavaju snove svakog putnika. Od živahnih letovališta do šarmantnih primorskih gradova bogatom istorijom, obala Bugarske obećava sunčane dane, kristalno čiste vode i obilje kulturnih doživljaja.

Sunčev Breg (Sunny Beach):

Sunčev Breg opravdano nosi reputaciju jedne od najpopularnijih destinacija za letovanje u Bugarskoj. Ovo živopisno letovalište nudi dugačku peščanu plažu i tople, plitke vode, što ga čini idealnim izborom za porodice i ljubitelje sunca. Na raspolaganju su razne aktivnosti, uključujući vodene sportove, plažne barove i odbojku na pesku. Kada sunce zađe, obala se pretvara u živahno mesto noćnog života sa brojnim klubovima i zabavnim sadržajima.

Sunčev breg
Sunčev bregfoto: Filip Plavčić

Zlatni Pjasci (Golden Sands):

Smešten između Crnog mora i netaknutih prirodnih parkova, Zlatni Pjasci su poznati po svojoj 'zlatnoj' plaži i bujnoj okolini. Ali nije prelepa plaža jedino što može da učini vaše letovanje u Bugarskoj nezaboravnim, ovo područje nudi mnogo planinarskih staza i mogućnost da istražite obližnji manastir Aladža, uklesan u krečnjačku liticu. Ovde možete i da se opustite u brojnim spa centrima ili uživate u živopisnom noćnom životu.

Albena:

Za opušteniju i porodičnu atmosferu letovanja u Bugarskoj, uputite se ka Albeni. Ovaj grad sa plavom zastavicom poznat je po čistim i sigurnim plažama, čineći ga odličnim izborom za porodice sa malom decom. Ovde imate različite vodene aktivnosti, jahanje konja i mini-golf, obezbeđujući zabavan odmor za sve.

Nesebar:

Nesebar, svetska baština UNESCO, predstavlja živi dokaz o bogatoj istoriji i kulturi Bugarske. Ovaj drevni grad je šarmantna mešavina popločanih ulica, tradicionalnih kuća i antičkih ruševina, sve smešteno na stenovitom poluostrvu. Iako nema duge peščane plaže, Nesebar to više nego nadoknađuje svojim istorijskim značajem i romantičnom atmosferom, što ga čini lepom destinacijom za letovanje u Bugarskoj.

Nesebar
Nesebarfoto: Filip Plavčić

Sozopol:

Za očaravajuću mešavinu istorije i opuštanja na plaži, posetite Sozopol. Šarmantni stari grad Sozopol karakterišu kaldrmisane ulice sa galerijama, tavernama i suvenirnicama. Letovanje u Bugarskoj biće nezaboravno uz posetu obližnjim plažama poput Harmanite i Kavatsite za sunčanje, kupanje i klopu na plaži.

Pomorije:

Pomorije je očaravajuća obalska destinacija za letovanje u Bugarskoj poznata po slanim bazenima i lekovitim blatom. Osim svoje wellness ponude, grad ima prelepu plažu i šarmantan stari grad sa tradicionalnim kućama i impozantnom crkvom. Uživajte u mirnoj atmosferi, degustirajte lokalno vino i osvežite se u jedinstvenim kupkama.

Elenite:

Smešten u slikovitom zalivu, Elenite je izolovano letovalište idealno za mirno i idilično letovanje u Bugarskoj. Okruženo zelenim brdima i kristalno čistim vodama, Elenite nudi mirnu i opuštajuću atmosferu. Istražite obližnji Akvapark, krenite na brodsku turu kako biste uživali u pogledu na obalu ili se jednostavno opustite na tihoj plaži.

Carevo (Tsarevo):

Carevo je šarmantan primorski grad koji odiše autentičnim bugarskim šarmom. Sa neokrznutim plažama i bistrom vodom, ovo je savršeno mesto za ljubitelje plaže koji traže mirno okruženje za letovanje u Bugarskoj. Posetite plažu Nestinarka u blizini kako biste videli jedinstveni ritual gneždenja morskih kornjača, nezaboravan prizor za ljubitelje prirode.

Primorsko:

Primorsko je živahan grad poznat po plažama sa plavom zastavom, promenadi punoj života i bogatom noćnom životu. Ova obalna destinacija za letovanje u Bugarskoj privlači kako mlade putnike tako i porodice, sa raznim vodenim sportovima, zabavnim parkovima i bogatim kulturnim programom. Ne propustite Rezervat prirode Ropotamo River kako biste istražili jedinstvenu floru i faunu regiona.

Bonus video:

00:34

SRPKINJA PROŠLA PAKAO NA LETOVANJU U TURSKOJ! Platila letovanje, uzeli joj pare za gorivo a dočekala je POSTELJINA UMRLJANA KRVLJU

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.