"DOBILA JE TERAPIJU, ALI JE BILO KASNO": Oglasio se direktor bolnice nakon što je ŽENA UMRLA OD UJEDA STRŠLJENA
Stršljen, Foto: Profimedia

nije joj bilo spasa

"DOBILA JE TERAPIJU, ALI JE BILO KASNO": Oglasio se direktor bolnice nakon što je ŽENA UMRLA OD UJEDA STRŠLJENA

Na licu mesta reagovala je dežurna doktorka i medicinska sestra

Objavljeno: 12:47h

Povodom slučaja koji se dogodio prošlog petka u Čačku kada je od posledica ujeda stršljena preminula žena starosti 57 godina, direktor čačanskog Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović formirao je komisiju koja je ispitivala okolnosti pod kojima je nesrećna žena preminula.

- Komisija za unutrašnju kontrolu i Stručni savet Doma zdravlja zasedali su i dali svoje izveštaje, izuzev nekih propusta ne toliko bitnih data je adekvatna terapija, ali jednostavno pacijentkinja je bila u teškom stanju. Pozvana je i naša ekipa Hitne pomoći koja se priključila intervenciji, dali su potrebnu terapiju i transportovali pacijenatkinju u čačansku bolnicu, ali ona je već bila preminula da li u putu ili po dolasku u bolnicu. Sve smo detaljno ispitali i nije bilo stručne greške, izuzev nekih sitnih okolnosti koje su i nebitne za sve to - rekao je za RINU, dr Aleksandar Pajović direktor Doma zdravlja u Čačku.

Hitna pomoć
Hitna pomoćfoto: RINA

Inače, pacijentkinja je prvo dovežena u ambulantu u Mrčajevcima u jako lošem stanju bez svesti, bez pulsa, radilo se o anafilaktičkom šoku kao posledica ujeda stršljena.

- Tu na licu mesta reagovala je dežurna doktorka i medicinska sestra, pozvali su i službu Hitne pomoći koja je došla kasnije i koja je nastavila realizaciju, pacijentkinju su odvezli u Urgentni centar - rekao je dr Pajović.

Bonus video:

04:13

ALERGIJE NISU SAMO DOSADA, MOGU DA BUDU OPASNE PO ŽIVOT! Šundić Vardić: Za vreme polenskih alergija, POVEĆAN JE BROJ SAMOUBISTAVA

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.