PROGNOZA ZA SLEDEĆU SEDMICU JE PAKLENA, ZEMLJA ĆE "GORETI": Ovaj dan će biti NAJVRELIJI, temperatura ide do 40°C!
Vreme u Srbiji, Foto: Vladimir Sporčić, Aleksandar Jovanović Cile, Nebojša Mandić, Dragan Kadić, Zorana Jevtić

SPREMITE SE!

PROGNOZA ZA SLEDEĆU SEDMICU JE PAKLENA, ZEMLJA ĆE "GORETI": Ovaj dan će biti NAJVRELIJI, temperatura ide do 40°C!

U Beogradu i u većim gradovima Vojvodine očekuje se i tropska noć, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C

Objavljeno:

Nakon kratkog predaha nastavlja se toplotni talas, a pored visokih dnevnih temperatura, očekuju se se i visoke noćne.

Pred nama je vedra noć. U većini mesta do kasnih noćnih sati temperature će biti iznad 20°C, a u Beogradu i iznad 25°C.

U Beogradu i u većim gradovima Vojvodine očekuje se i tropska noć, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C.

U ostalim predelima Srbije očekuje se ugodnija i prijatnija noć, uz minimalne temperature u južnim i centralnim predelima oko 15°C.

Inače, tropske noći potrajaće u Beogradu i širom Vojvodine i narednih 5 do 7 dana, a početkom sledeće sedmice tropske noći očekuju se i u Mačvi, Podrinju i u većim gradovima Šumadije, Pomoravlja i Podunavlja.

Drugi dan vikenda doneće Srbiji vedro i još toplije vreme. Maksimalna temperatura biće od 35 do 38°C, u Beogradu do 37°C.

Najvreliji dan očekuje se u ponedeljak. Očekuje se vedro. Maksimalna temperatura od 36 do 40°C, u Beogradu do 39°C.

Vrlo toplo vreme nastaviće se i u nastavku sedmice, ali će severozapadni vetar u utorak severnim predelima doneti manji pad temperature vazduha, ali ostaće vedro vreme.

prolece
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sredinom sledeće sedmice preko Panonske nizije očekuje se premeštanje oslabljenog hladnog fronta, pa će u Vojvodini i na širem području Beograda ponovo biti uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom, ponegde i za jače grmljavinske oluje i nepogode sa gradom.

U četvrtak i petak na severu Srbije biće još malo prijatnije i ugodnije, uz temperature od 30 do 35°C, dok će se vrelo nastaviti i dalje na jugu i istoku Srbije, uz temperature i do 40°C.

Prema trenutnim prognozama osveženje u svim predelima očekuje se sledećeg vikenda i tada bi se na severu zemlje temperatura spustila ispod 30°C, a na jugu Srbije ispod 35°C.

Bonus video:

07:35

METEOROLOG OTKRIO DAN KADA STIŽE LETO I UPOZORIO: Opasnost se krije iza oblaka, tokom sledeće nedelje ne zaboravite na OVO (video)

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.