OVO SRPSKO OSTRVO ZOVU DUNAVSKI MALDIVI, A OD NJEGOVE LEPOTE ZASTAJE DAH! Za 300 dinara možete da uživate CEO DAN
Majmunsko ostrvo, Foto: Printscreen/Youtube/Djordje Radivojević

pravo uživanje

OVO SRPSKO OSTRVO ZOVU DUNAVSKI MALDIVI, A OD NJEGOVE LEPOTE ZASTAJE DAH! Za 300 dinara možete da uživate CEO DAN

Na ostrvu ćete pronaći nekoliko barova i kafića u kojima možete potpiti kafu, pivo ili koktel dok uživate u zalasku sunca

Objavljeno:

Srpsko Koh Chang (Ko-Čang) ostrvo se nalazi nadomak Sremskih Karlovaca, do njega se ide čamcem, a kako kročite na peščanu plažicu imate utisak kao da ste otišli u neku egzotičnu zemlju. Ovo ostrvo lokalci zovu još i Majmunsko ili Karlovačko ostrvo, ali i Dunavski Maldivi…

Peščani sprud koji je nastao tek pre nešto manje od dvadeset godina, danas je raj za one koji predah traže u hladnoj vodi, dobroj muzici, kampovanju, pitomoj divljini. Sprud je sve veći i obrasao je rastinjem, mala džungla za sve koji žele da se sjedine.

Na ostrvu ćete pronaći nekoliko barova i kafića u kojima možete potpiti kafu, pivo ili koktel dok uživate u zalasku sunca. Prevoz se obavlja čamcima koji kreću sa obale kraj hotela Dunav u Sremskim Karlovcima. Ostvro poseduje dve plaže, severnu i južnu, tj. drugu i prvu. Na drugoj, severnoj, više je mesto za chill, alternativu, odmaranje, pijuckanje, oživljavanje oblaka. Prva plaža je pak veća i pogodnija za decu, tzeren za odbojku. Obe plaže su povezane stazom kroz šumu gde se zapravo nalazi kamp. Cena prevoza čamcem iznosi 150 dinara do prve ili 200 dinara do druge plaže, po smeru/ po osobi, piše na sajtu Putriota.

Kampovanje je dozvoljeno u predviđene delove za podizanje šatora. Uglavnom je to deo koji je unutar ostrva (čitaj: ne na plažama, tik uz reku). Mesto za šator košta 100 dinara tokom radnih dana, ili 200 dinara tokom vikenda, po osobi. Plaćanje kamp mesta uključuje korišćenje: kamp mesta za šator, sudopere sa tehničkom vodom, tuš kabine, upotrebu toaleta, punjenje laptopa ili telefona.

Za razliku od ostalih sprudova koji se u ovo doba godine javljaju na Dunavu, Majmunsko ostrvo je prilično pitomo, odnosno prilagođeno gostima, piše Moj Novi Sad, a ponekad se tu organizuju i žurke. Ipak, za turiste je još prilično nepoznato, mada ga iz godine u godinu sve više njih „otkriva“. Plaža je peščana i obala je veoma plitka, ali ipak treba imati na umu da je ovo divlja plaža gde nema spasilaca niti hitne službe, sami odgovarate za svoju bezbednost tokom kupanja i boravka.

Dosta ljudi iz okoline ovde dolazi čamcima i brodićima, a postoji i organizovan prevoz iz Karlovaca. Ostrvo je ušuškano između Dunavca i Kopačkog rita, stiže se za 10-ak minuta vožnje čamcem, a labudovi će vam poželeti dobrodošlicu.

Bonus video:

01:18

PLAŽA NA RZAVU: Najčistija reka u Srbiji privlači turiste tokom cele godine

(Espreso / Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.