Briga o ljudima korak ka dobrom poslovanju
NIS, Foto: NIS

najpoželjniji poslodavac

Briga o ljudima korak ka dobrom poslovanju

Kako bi obezbedio kontinuirani razvoj svojih zaposlenih, NIS sarađuje sa vodećim svetskim kompanijama i obrazovnim institucijama

Objavljeno:

Šta je to što NIS čini privlačnim kao poslodavca? Jedan od ključnih faktora je posvećenost ove kompanije očuvanju zadovoljstva zaposlenih, uz istovremeno sprovođenje programa usmerenih na privlačenje i razvoj mladih talenata, uvođenje novih modela motivacije, učenja i razvoja, kao i negovanje korporativne kulture.

U istraživanju koje je prošle godine sproveo specijalizovani portal za zapošljavanje Poslovi.Infostud, kompanija NIS ponela je titulu najpoželjnijeg poslodavca, a ovo priznanje NIS je dobio drugi put zaredom. Više od 11.000 ispitanika učestvovalo je u anketi, što ukazuje na postojanje značajnog interesovanja za ovu kompaniju, u kojoj kažu da je razvoj ljudskih resursa jedan od temelja njenog održivog razvoja.

Kompanija NIS je nedavno objavila svoj 13. uzastopni verifikovani Izveštaj o održivom razvoju, pod simboličnim sloganom „Naša održiva zajednica“. U Izveštaju, NIS najširoj javnosti sveobuhvatno i transparentno predstavlja sve ključne aktivnosti i projekte realizovane u 2022. godini, a navodi i na koji način svojim poslovanjem doprinosi ostvarenju 12 od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Među ovim ciljevima je i cilj 8 održivog razvoja UN – dostojanstven rad i ekonomski rast, koji govori o odnosu prema zaposlenima.

NIS
foto: NIS

Kako bi obezbedio kontinuirani razvoj svojih zaposlenih, NIS sarađuje sa vodećim svetskim kompanijama i obrazovnim institucijama. Zaposleni imaju priliku da se usavršavaju kroz različite obuke i programe koje pružaju stručnjaci iz renomiranih institucija kao što su Univerzitet u Tomsku, Siemens, Petroskills, Institut za nuklearne nauke Vinča, Mašinski fakultet Beograd, Tehnološki fakultet Novi Sad, Elektronski fakultet Niš i drugi. Tako je kompanija NIS samo prošle godine organizovala 3.407 obuka koje je pohađalo 4.407 zaposlenih i za čiju realizaciju je izdvojeno 234,3 miliona dinara, što je povećanje iznosa izdvojenog za obuke u iznosu od oko 25 odsto u odnosu na 2021. godinu.

NIS
foto: NIS

NIS razvoj ljudskih resursa nije ograničio samo na svoje zaposlene. Ova kompanija podršku pruža i mladim ljudima na početku svog profesionalnog puta. U 2022. godini realizovana je druga sezona programa „NIS Energy”, koji pruža priliku master studentima i diplomcima odabranih fakulteta da unaprede svoja znanja i zaposle se u NIS-u. Prethodne dve sezone „NIS Energy“ uspešno je završilo 36 polaznika i svi su nastavili svoje karijere u velikom NIS-ovom timu.

Data je i šansa za praksu zainteresovanim studentima putem programa „NIS Calling“. U prethodnih šest sezona programa NIS Calling praksu je prošlo više od 170 praktikanata, od kojih je više od 60 dobilo priliku da nakon toga radi u NIS-u. Pored toga, NIS je nastavio i stipendiranje najboljih studenata, tako da je do sada stipendiju ove kompanije dobilo više od 130 akademaca, od kojih je značajan broj već zaposlen u kompaniji.

Inicijative, projekti i obuke koje NIS sprovodi u oblasti ljudskih resursa imaju za cilj da unaprede radno iskustvo zaposlenih, razviju njihove veštine i kompetencije, kao i da stvore podsticajnu radnu atmosferu. Cilj NIS-a je i da pomogne što većem broju mladih, a samim tim i zajednici, da se spreme za tržište rada i steknu prva radna iskustva.

NIS je odlučan u tome da zadrži titulu poslodavca koji privlači talentovane pojedince i pruža im mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.