AKO IDETE KOLIMA NA MORE OVO MORATE DA ZNATE! Doktroka upozorava na 3 SIMPTOMA koja nikako ne smete da zanemarite
Dr Ivana Stefanović, Foto: Printscreen/RTS

oprez

AKO IDETE KOLIMA NA MORE OVO MORATE DA ZNATE! Doktroka upozorava na 3 SIMPTOMA koja nikako ne smete da zanemarite

Postoje simptomi koji mogu da se jave dok ste za volanom, a na koje posebno treba obratiti pažnju

Objavljeno:

Velika većina se u ovim vrućim danima vraća s puta i njima se savetuje da, uz povećan unosa tečnosti, prave i češće pauze. Zašto su putnici koji provode više sati bez pauze u povećanom riziku od plućne embolije, objasnila je doktorka Hitne pomoći Ivana Stefanović.

Pakleno vrući dani su stigli - živa u termometru bližiće se 40 stepeni sledećih dana. Doktori savetuju da treba rashladiti prostorije, unositi dosta tečnosti, nadoknaditi minerale koji se gube znojenjem i oblačiti se prikladno, shodno vremenskim uslovima.

Vožnja
Vožnjafoto: Profimedia

Potrebne česte pauze

Ako se vraćate s odmora i u automobilu provodite osam i više sati, trebali biste češće da pravite pauze.

"Ako se vraćate ili idete na put koji traje više od osam sati, noge su vam u prinudnom položaju, kao neka vrsta imobilizacije. Ako ne pravite češće pauze, može doći do nastanka plućne embolije, zato što se usporava cirkulacija, relativno je gušća krv zato što je vruće pa izgubimo tečnost znojenjem", objašnjava doktorka Ivana Stefanović.

Ako osetite simptome kao što su nelagoda ili bol u grudima, nedostatak daha i osećate se loše, treba da se javite lekaru, pulmologu, kako bi se isključila plućna embolija.

Bonus video:

00:59

AKO VAM UKRADU AUTO, OSIGURANJE VAM VRAĆA PUN IZNOS AMSS savetuje za gužve na granicama: Građani moraju da urade OVO pre puta

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.