VAŠARDŽIJA NENAD OTKRIO KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Doručkuje pod vedrim nebom i spava u KAMP PRIKOLICI! (FOTO)
Nenad Andrić, Foto: Youtube/Printskrin/RTV Mag

NOMADSKI

VAŠARDŽIJA NENAD OTKRIO KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Doručkuje pod vedrim nebom i spava u KAMP PRIKOLICI! (FOTO)

Nenad i njegov brat Predrag sa roditeljima su nekada davno obilazili ne samo Srbiju, već i zemlje regiona

Objavljeno:

Nenad Andrić iz Vrnjačke Banje ima samo 35 godina, a za sebe može da kaže da je jedan od starijih vašardžija. Naime, njegova porodica je više od četiri decenije u ovom poslu koji je nekada bio mnogo lakši, ali i isplativiji.

Ovo ne tako često zanimanje veoma je interesantno, ali i naporno. Luna parkovi su uglavnom popularni leti kada Nenad i njegove kolege rade po ceo dan na suncu, a često su i mesecima odvojeni do svoje porodice.

- Moj otac se inače bavi ovim već 45 godina, u penziji je, ali sa tim godinama u penziji oko 45 godina. Ovo je nomadski život, seljakanje iz mesta u mesto, pretežno leti, pošto se takve manifestacije održavaju leti. Ja sam odrastao u ovom poslu i dugo nisam hteo da ga nastavim, ali eto, ostao sam u tome i guramo polako - kaže Nenad Andrić.

Nenad i njegov brat Predrag sa roditeljima su nekada davno obilazili ne samo Srbiju, već i zemlje regiona.

- Bilo je veliko tržište, manje konkurencije i nisu se toliko radili ovi neki vašari i manifestacije. Više se išlo iz većeg grada u veći, bude se po mesec dana, dok ne dosadimo toj publici, pa se onda preselimo u drugo mesto. Išli smo na more leti, a zimi u Beograd na Beogradski sajam. Sad zadnjih godina idemo na ove manifestacije, vašare, mada se i vašari većinom polako gase - kaže Andrić za RTV Studio Mag.

1 / 9 Foto: Youtube/Printskrin/RTV Mag

Ovakav vid života podrazumeva doručak pod vedrim nebom, spavanje u kamp prikolici, ali i razdvojenost od porodice.

- Ko obezbedi sebi ima sve uslove. Jeste to skučeno, ali meni je ovakav život odgovarao dok sam bio mlađi, ali sada mi ne odgovara toliko. Kada sam bio u dvadesetim godinama i te kako sam voleo, volim i dalje, ovo ostane u krvi. Ali kako naiđu porodica i deca sve manje želim da budem odvojen od supruge i dece - priča ovaj vlasnik luna parka.

Nenad je svestan činjenice da građani nemaju mnogo novca, ali da žele da obraduju svoju decu, i zato se trudi da u svom luna parku prilagodi cene.

- Otprilike od 100 do 400 dinara su cene. Neke velike atrakcije su 400, za decu će nešto biti prilagođeno - 100, 150, 200 dinara. Normalno, mi na neki način osluškujemo publiku koliko možemo. I nama su neki troškovi porasli i ove lokacije koje plaćamo i struja, goriva, plate radnicima, naš život svakodnevni. Mi smo cene podigli kao i većina kolega poslednji put prošle ili pretprošle godine kada je bila ona inflacija velika i mislim da mi više prostora za podizanje nemamo, jer vidimo da narod već i za to negoduje, jer valjda im je sve poskupelo, pa onda kada ova zabava dođe najmanje se odvaja, a zabava, znamo, i sama je potrebna. Možda ne koliko hleb i hrana, ali u tom nekom rangu - zaključuje Nenad.

Andrići će, kako kažu, nastaviti da se bave ovim poslom, pokušaće da naprave kompromis između poslovnog porodičnog života i da se što duže stacioniraju na jednom mestu kako bi što češće bili uz porodicu.

(Espreso / Telegraf / RTV Mag)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.