JELENA ĆE OSTATI NEPOKRETNA UKOLIKO JOJ NE POMOGNEMO: Iz dana u dan se oseća sve LOŠIJE, a ima SAMO JOŠ JEDNU ŠANSU
Jelena Stanković, Foto: Privatna arhiva

1520 na 3030

JELENA ĆE OSTATI NEPOKRETNA UKOLIKO JOJ NE POMOGNEMO: Iz dana u dan se oseća sve LOŠIJE, a ima SAMO JOŠ JEDNU ŠANSU

Jelena je godinama na terapiji, dijagnoza koja joj je ustanovljena je teška jer je bolest progresivna

Objavljeno:

Jelena Stanković boluje od multiple skleroze - PP forma bolesti. Dijagnoza G35 Multiplex sclerosis je postavljena 2014. godine, dok je forma bolesti definisana 2017. godine.

Do uspostavljanja dijagnoze Jelena je više puta hospitalizovana u KCS i VMA. Lečena je kortikosteroidima i terapijom koja je dostupna u Srbiji ali na žalost, bolest je nakon uspostavljanja dijagnoze postala progresivna i vremenom dovodi do potpunog invaliditeta.

Stalna povišena temperatura, alergije, nestabilan hod, trnjenje nogu, su bili prvi simtomi za javljanje kod lekara. Vremenom je hod sve lošiji, vid slabi. 7 godina je bilo potrebno da se dođe do dijagnoze MSa 2014. godine. Sve je to zahtevalo i finansijska ulaganja, rekla je Jelena za Espreso.

Jelena Stanković
foto: Privatna arhiva

Jelena je godinama na terapiji, dijagnoza koja joj je ustanovljena je teška jer je bolest progresivna. Utiče na sve segmente njenog života, a dosadašnja terapija nije pomogla, naprotiv, njeno stanje je sve gore.

I pored terapija, kao sto je Okrelizimab, ja se sve lošije osećam i krećem, tako da napolju ne mogu da se krećem bez tuđe pomoći. Prognoze lekara su "nažalost mi nemamo nikakve druge mogićnosti za lečenje u Srbiji". A bolest je takva da vodi do totalnog invaliditeta, nezaustavljiva je, dodaje Jelena.

Istražujući načine da zaustavi progresiju bolesti Jelena je stupila u kontakt sa Nacionalnim medicinsko-hirurškim centrom Pirogov u Moskvi od kojih je dobila pozitav odgovor da su spremni da joj pomognu sa HSCT terapijom čija primena je pokazala veliki uspeh kod obolelih od ove bolesti. Ova terapija iziskuje velike troškove pa Jelena moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama kako bi što pre nastavila sa lečenjem.

U Moskvi na Nacionalnom hematološkom institutu, rade tretman lečenja sopstvenim matičnim ćelijama, gde su već uspešno lečeni neki pacijenti sa Multiplom sklerozom, iz Srbije. Kontaktirala sam ih, slala dokumentaciju i dobila odgovor da mogu da mi pomognu i prihvataju me kao pacijenta. To mi je još jedina preostala alternativa za izlečenje.

Sredstva su joj potrebna za HSCT terapiju, specijalističke preglede, laboratorijske analize, rehabilitaciju, kao i za putne troškove i smeštaj.

Jelena Stanković
foto: Budi human

Za Jelenu! Budimo humani!

Pomozimo Jeleni!

UPIŠI 1520 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001671002-03

Uplatom na devizni račun: 160-6000001671693-64

IBAN: RS35160600000167169364

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.