JASMINI KRVOLOČNI PAS POKLAO ŽIVINU: Zastrašujuća ZVER hara ovim gradom u Srbiji, a AGONIJI se NE VIDI kraj
Napad psa, Foto: Printscreen TikTok

strašno

JASMINI KRVOLOČNI PAS POKLAO ŽIVINU: Zastrašujuća ZVER hara ovim gradom u Srbiji, a AGONIJI se NE VIDI kraj

Zbog jednog psa u aleksinačkom naselju nastradao je veliki broj životinja

Objavljeno:

U vikend naselju Peto okno u Aleksincu tri puta od kraja juna desio se napad psa u kom je nastradalo oko 60 kokošaka, pataka i gusaka, a povređena su i dva vlasnička psa, prenosi Telegraf.

Kako je Jasmina Ilić iz Ražnja ispričala za Telegraf, prvo neprijatno iskustvo desilo se njenom dvorištu. Ljubimica Liza, mešanka od 15-ak godina, napadnuta je u noći 23. juna.

Njena vlasnica čula je metež pred vratima i tu ugledala velikog psa koji ju je vukao za njušku. Bilo je mračno, oko 22 sata. Potražila je sina kako bi ga zajedno oterili. On je, objašnjava nam, otišao u vinograd po motku i uspeo da ga udarcem preko leđa odvoji od tri puta manjeg psa.

"Ima 60-ak sentimetara, još je duži nego što je visok. Ima ogromnu glavu, nisam onakvog psa ranije videla", opisuje neman koja je njenu kerušu uhvatila za njušku i vukla sa sobom.

Nije uspevala ni da lane. Čak i kad je pas oteran, Lizu su tražili sve do jedan iza ponoći.

Aleksinac
Aleksinacfoto: Printscreen/Aleksinaclive

"Bila je sva krvava", opisala je prizor koji ju joj se urezao.

Odveli su je kod veterinara, gde joj je izvađen deo slomljene vilice, kao i deo zuba. Grdosija koju tada nije lepo ni videla, čeljustima je izbušila vrat nesrećne keruše. Liza od onda ne laje.

Drugi napad takođe je bio pred njenim vratima. Napadnut je drugi pas. Njega je uhvatio za nogu. Motka je ovoga puta bila spremna.

"Mirno je prošao pored mene, tad sam ga lepo videla. Bio je sav u ožiljcima, i glava i telo", kaže za Telegraf.rs ocenjujući da je reč o psu koji se koristi za borbe.

Opisuje da je imao ogrlicu od skaja, te da veruje da je reč o vlasničkom psu.

Potom je bila u policiji.

"Rekli su mi da prijavim ako se napad ponovi. Ne mogu da ostavljam svoje pse kao mamce", ispričala je za Telegrav.

Treći napad kod komšije

Priča se tu nije završila. Osmog jula poklana je živina sa obližnje farme. Nastradalo je oko 60 kokošaka, pataka i gusaka.

"Moj sin je otišao rano ujutro da to pokosi, zbog velikih vrućina. Zatekao je tog psa na licu mesta. Bilo je pet sati", navela je za Telegraf.

Odmah se, dodaje, vratio kući. Potražili su komšiju, koji inače ne živi tu. Kada su stupili u kontakt i kada je i sam stigao na imanje, pas je i dalje bio tu.

On je, kaže Jasmina, a prenosi Telegraf, pozvao policiju, koja je došla na uviđaj, međutim, slučaj nije rešen. Nisu pronađeni ni pas ni vlasnik.

"Nijednu nije pojeo. Znači da nije bio gladan, već žedan krvi. Ko treba da zna ko drži pse za borbe?", pita podsećajući na ožiljke po licu i telu životinje.

Dodaje da ranije nisu čuli za napade, te da se raspituju ko bi mogao biti vlasnik.

"Javljaju se ljudi, svi koji znaju ponešto. Žele da pomognu."

Bonus video:

03:41

ZAŠTO NEKI PSI NAPADAJU I PUNIH STOMAKA?

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.