OVO JE PRAVA SRPSKA "SEOSKA METROPOLA": Selo u Srbiji prkosi STATISTIKAMA da u RURALNIM sredinama NEMA ŽIVOTA!
Pranjani, Foto: RINA

malo planinsko mesto

OVO JE PRAVA SRPSKA "SEOSKA METROPOLA": Selo u Srbiji prkosi STATISTIKAMA da u RURALNIM sredinama NEMA ŽIVOTA!

Ovogodišnji Sabor violinista Srbije, peti jubilarni, zakazan je za 18. 19. i 20. avgust kada će zagrmeti najbolji majstori na ovom istrumentu

Objavljeno:

Nekoliko godina unazad Pranjani kod Gonjeg Milanovca doživljavaju svoj procvat i prkose statistikama da u srpskim selima nema života. U ovom malom mestu podno Suvobora ima najviše porodica sa troje i i više dece, otvaraju se restorani, ugostiteljski objekti ali sale za venčanje i krštenja - jer posla i te kako ima.

- Prepuno je sveta i svakog dana sve je više naroda što se vidi na uređenom bulevaru kroz centar sela, dve kafane koje nikada nisu prazne i prodavnice koje rade po ceo dan. Ako je neko i pomišljao da se preseli u grad radi ugodnijeg života, sada je od toga odustao. Uskoro kreće sa radom i svečana sala za svadbe, rođendane i druge svetkovine koja će moći da primi oko 500 gostiju, kažu za RINU meštani sela Pranjani.

Pranjani
Pranjanifoto: RINA

Ono što je dodatno udahnulo život u ovo malo planinsko mesto jeste i Sabor violinista koji se ovde održava od 2019. godine i tada kroz Pranjane prođe na hiljade ljudi iz svih krajeva Srbije.

- Naša varošica tada će postati tesna da primi sve goste, ali mesta za sve dobronamernike uvek će biti. Nešto se zaista dogodilo, postali smo seoska metropola u ovom delu Srbije, dodaju meštani.

Pranjani
Pranjanifoto: RINA

Ovogodišnji Sabor violinista Srbije, peti jubilarni, zakazan je za 18. 19. i 20. avgust kada će zagrmeti najbolji majstori na ovom istrumentu. Takođe, Pranjane neće zaobići ni poznate zvezde narodne muzike kao sto su Roki Begović, Bojana Barjaktarević, Jelena Broćić, Radiša Urošević, Tejovac Sneki, maestro Bilja Pavković, Panorama bend.

Glumac Radoš Bajić biće domaćin Sabora, dok je prošle godine to bio košarkaš Dejan Tomašević. Poziv je upućen i Novaku Đokoviću da poseti Pranjane u dane Sabora.

Bonus video:

01:43

Rekonstrukcija 25 km puta se privodi kraju

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.