RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Stižu nam PAKLENE VRUĆINE, temperatura će IĆI i do...
Foto: Profimedia

spremite se

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Stižu nam PAKLENE VRUĆINE, temperatura će IĆI i do...

Kako navode iz RHMZ tokom druge dekade jula u Srbiji će viti veoma toplo - već početkom sedmice maksimalne temperature će dostići 34 i 35 stepeni

Objavljeno:

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura od 11 do 19, a najviša od 31 do 34 stepena. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Kako navode iz RHMZ tokom druge dekade jula u Srbiji će viti veoma toplo - već početkom sedmice maksimalne temperature će dostići 34 i 35 stepeni, dok će u sredu i četvrtak biti još toplije - u većini mesta od 35 do 38 stepeni.

-U četvrtak na jugu i istoku zemlje, kao i u Pomoravlju lokalno i do 40 stepeni. Temperatura će u petak i subotu ) biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 8 stepeni), ali se ubrzo nakon toga očekuje povratak maksimalnih temperatura od 35 do 40 stepeni. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 stepeni - navode iz RHMZ.

Sunce, Vreme, Vrućina, Leto
foto: Emilija Jovanović

U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 34 stepena. Vetar slab do umeren, zapadnih smerova.

- Tokom druge dekade jula u Beogradu veoma tople već početkom sedmice maksimalne temperature će dostići 34 stepeni, dok će u sredu i četvrtak biti još toplije - od 36 do 38 stepeni. Temperatura će u petak i subotu biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 7 stepeni), ali se ubrzo nakon toga očekuje povratak maksimalnih temperatura preko 35 stepeni. Na području grada očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 20 do 24 stepeni - RHMZ.

Vreme u Srbiji

Ada Ciganlija, Kupači, Leto
foto: Emilija Jovanović

Prema vremenskoj prognozi u Srbiji u narednih sedam dana, do 17. jula, pretežno sunčano i veoma toplo.

Uz lokalni razvoj oblačnosti, najveća verovatnoća za pojavu pljuskova sa grmljavinom je u četvrtak, 13. jula, posle podne, uveče i noću, naročito na severu Srbije, gde će biti uslova i za pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Bonus video:

07:35

METEOROLOG OTKRIO DAN KADA STIŽE LETO I UPOZORIO: Opasnost se krije iza oblaka, tokom sledeće nedelje ne zaboravite na OVO (video)

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.