ŽENE PREUZELE INICIJATIVU, FAKULTET PODŽAO: Studentkinje FPN-a i zaposlene će OVO dobijati BESPLATNO, BRAVO
Fakultet političkih nauka, Foto: Dragan Kadić

primer

ŽENE PREUZELE INICIJATIVU, FAKULTET PODŽAO: Studentkinje FPN-a i zaposlene će OVO dobijati BESPLATNO, BRAVO

Predstavnica organizacije Evropskog studentskog foruma FPN Marija Jovanović istakla je da su svesni inflacije koja nas je zadesila

Objavljeno:

Fakultet političkih nauka (FPN) postao je drugi fakultet Univerziteta u Beogradu, a sedmi fakultet koji uveo besplatne higijenske uloške za svoje studentkinje i zaposlene, saopštila je danas ženska inicijativa "Roze Zastava" na svom Instagram nalogu.

Predstavnica organizacije Evropskog studentskog foruma FPN Marija Jovanović istakla je da su svesni inflacije koja nas je zadesila i da zato imaju potrebu da se studentkinje na Fakultetu osećaju sigurno ukoliko zaborave svoje menstrualne proizvode.

Ulošci
Ulošcifoto: Printscreen/youtube/Libresse Srbija

„Smatramo da su oni svakodnevica svih pripadnica lepšeg pola i da ne smeju biti nedostupni, pogotovo ne u ustanovi gde većina studentkinja provodi svoje vreme“, kazala je ona.

Već od danas sve studentkinje i zaposlene na tom fakultetu imaće priliku da uzmu svoj hitan higijenski uložak proizvođača Bella, koji su donirali te menstrualne proizvode.

Studentkinja prodekan FPN Andrijana Milivojević naglasio je koliko im je bilo bitno da stvore svest o tome da ciklus ne prestaje tokom boravka na fakultetu.

Bonus video:

00:45

KOLIKO JE VAŽNA ISTINA U SAVREMENOM DRUŠTVU: Milica Kulić - Imamo dominantno verovanje, pre razumevanja (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.