HITNO UPOZORENJE RHMZ-A: Stiže SNAŽNO NEVREME u naredna 2 sata i to U OVIM DELOVIMA SRBIJE!
Padavine u Srbiji, Foto: Stefan Stojanović

pašće puno kiše

HITNO UPOZORENJE RHMZ-A: Stiže SNAŽNO NEVREME u naredna 2 sata i to U OVIM DELOVIMA SRBIJE!

Upozorenje RHMZ-a na jake padavine u naredna 2 sata

Objavljeno:

Na sajtu RHMZ-a, izdato je upozorenje za nevreme nad većim delom teritorije Srbije. Kako se navodi, u naredna dva sata na jugozapadu, jugu i istoku očekuju se plјuskovi i grmlјavina.

Takođe, u hitnom upozorenju RHMZ takođe najavljuje da će u narednih sat vremena konvektivna oblačnost na području Homolјskih i Kučajskih planina uslovlјti jake plјuskove sa grmlјavinom, velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom. Ovo upozorenje, prema aktuelnim informacijama u vremenskoj prognozi, na snazi je do oko 16.35 sati.

Upozorenje RHMZ
Upozorenje RHMZfoto: Printscreen/RHMZ

Kako se navodi dalje, nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i plјuskova sa grmlјavinom očekuje se do petka, 7. jula.

Puno kiše za kratko vreme

Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do petka lokalno će biti intenzivni uz pojavu grada, dodaju u RHMZ. Količina padavina pri plјuskovitim padavinama će biti neujednačena, čak i na malim udalјenostima, ali u zoni najintenzivnijih padavina može dostići od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više.

Na manjim bujičnim vodotocima slivovova Kolubare sa pritokama, Mlave, Peka, Timoka, Jasenice i Kubršnice , gornjih tokova Zapadne i Južne Morave sa pritokama u narednih 48 sati moguća su kratkotrajna lokalna izlivanja u zoni intenzivnih plјuskovitih padavina.

Vikend bez padavina i toplo

Za dane vikenda sledi stabilizacija vremena - biće pretežno sunčano i umereno toplo sa maksimalnim temperaturama u subotu od 26 do 29 °C, a u nedelјu od 29 do 31 °C.

Naredne sedmice uslediće dalјi porast temperatura, koje će nakon utorka (11. jula) u većini mesta dostići vrednosti od 32 do 36 °C.

Bonus video:

03:08

REKE U NAREDNA 24 SATA DOSTIŽU MAKSIMUM! Meteorolog: Od nedelje suvo vreme, a od 24. juna očekuje se NOVI CIKLON?!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.