ŠTA SE DEŠAVA SA PROMENAMA PRAVILA NA TEHNIČKIM PREGLEDIMA? Trebalo je da DANAS stupe na snagu, ali...
Tehnički pregled, Foto: Zorana Jevtić

VOZAČI

ŠTA SE DEŠAVA SA PROMENAMA PRAVILA NA TEHNIČKIM PREGLEDIMA? Trebalo je da DANAS stupe na snagu, ali...

Treba napomenuti da će doći do promene načina kalkulacije ovalnosti

Objavljeno:

Iako su promene pravila na tehničkim pregledima bile zakazane za danas, za veliku većinu vozila i vozača se ništa nije promenilo. Odredbe pravilnika koje su bile odložene 2021. godine, odložene su i sada, ali ipak postoji jedna promena koja se tiče vozača koji su svoje vozilo registrovali posle 5. jula 2021.

To u principu znači da će vozila prvi put registrovana u prethodne dve godine, od ove godine morati da idu na tehnički pregled, i da budu potpuno ispravna, kako sa ekološke, tako i sa tehničke strane, kako bi učestvovali u saobraćaju.

1 / 4 Foto: Vladimir Šporčić

Gost emisije „Probudi se“ na televiziji Nova S bio je Vlada Marinković, predsednik upravnog odbora Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda.

Ovom prilikom on je izjavio da merenje ovalnosti kočnica i kontrola izduvnih gasova neće biti uslovi za prolazak tehničkog pregleda, iako je to prvobitno najavljeno za danas. Prema njegovim rečima, treba napomenuti da će doći do promene načina kalkulacije ovalnosti i da će ta kalkulacija biti procenjena u sledećoj godini.

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.