SRPSKI MANASTIR ODBRANJEN OD VODENE BUJICE! Iza meštana još jedna burna i neprospavana noć
Poplava, Foto: RINA

SVANULO MIRNO JUTRO

SRPSKI MANASTIR ODBRANJEN OD VODENE BUJICE! Iza meštana još jedna burna i neprospavana noć

Na meti snažnog nevremena i bujičnih poplava našao se i put koji vodim ka manastiru Trnava

Objavljeno:

Iza meštana brojnih čačanskih sela je još jedna burna i neprospavana noć, ipak jutro je osvanulo mirno i bez nevremena. Sva teška mehanizacija grada Čačka jer poslata na teren i radi na sanaciji novonastale štete.

- Situacija na vodotokovima na teritoriji grada Čačka je stabilna i u opadanju, reke su u svojm koritima. Odmah smo krenuli u sanaciju terena i pokušaćemo sa Koridorima Srbije da zajedničkim snagama napravimo veći uliv Bresničke reke u Zapadnu Moravu, jer nam pravi velike probleme. Ekipe svih javnih komunalnih preduzeća su na terenu i rade po prioritetima. Fokusirani smo na sela Trnavu, Viljušu, Bresnicu i Katrgu jer su ova mesta najviše pogodjena sinoćnim nevremenom, kazao je za RINU, Bratislav Zečević iz sektora Civilne zaštite.

Poplava
foto: RINA

On ističe da nakon vraćanja svih oštećenih puteva u prvobitno stanje, kreću u nastavak sanacije štete koje je izazvalo prethodno nevreme.

- Nakon završetka ovih prioriteta, tešku mehanizaciju šaljemo u selo Mršince, gde je dosta oštećena putna infrastruktura, a tokom prethodnih poplava tu smo morali da evakuišemo jednu porodicu zbog vode koja je bila u visini i preko pola metra, kaže Zečević.

Na meti snažnog nevremena i bujičnih poplava našao se i put koji vodim ka manastiru Trnava, a koji je preplavila Trnavska reka u svom gornjem toku i presekla taj put nanešivši veliku količinu kamenja.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.