HITNO UPOZORENJE RHMZ ZA NAREDNA DVA SATA: U ovim delovima Srbije mogući PLJUSKOVI I NEPOGODE!
Pljusak, Foto: Beta/Dragan Gojić

NAJAVA

HITNO UPOZORENJE RHMZ ZA NAREDNA DVA SATA: U ovim delovima Srbije mogući PLJUSKOVI I NEPOGODE!

Zbog grmljavine u većem delu Srbije, izuzev Banata, Šumadije, Pomoravlja i Beograda, na snazi je žuti meteo alarm

Objavljeno: 10:49h

Republički hidrometeorološki zavod objavio je novo upozorenje za područje Srbije na kratkotrajne vremenske nepogode koje je na snazi narednih dana, tačnije do 7. jula.

"Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju od danas posle podne do petka lokalno će biti intenzivni uz pojavu grada. Količina padavina pri plјuskovitim padavinama je vrlo neujednačena, čak i na malim udalјenostima, ali u zoni najintenzivnijih padavina može dostići od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više. Veća verovatnoća za pojavu intenzivnijih plјuskova danas posle podne prognozira se najpre za zapad i jugozapad Srbije, noćas za Vojvodinu, a sutra i za ostale krajeve", navodi se u upozorenju RHMZ.

Takođe je za naredna dva sata RHMZ najavio kišu i prvi grmljavinski razvoj.

1 / 5 Foto: Zorana Jeftić

"U naredna 2 časa uz promenlјivu oblačnost kratkotrajna kiša očekuje se ponegde u Vojvodini, a prvi grmlјavinski razvoji sredinom dana na zapadu i jugozapadu Srbije", stoji u najavi RHMZ.

Najniža temperatura od 13 do 20, a najviša od 28 do 32 stepena. Vetar slab, promenljiv.

U Beogradu će biti sunčano i toplo, u drugom delu dana uz umereno naoblačenje, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak očekuje se tokom noći. Najniža temperatura od 17 do 20, najviša oko 30 stepeni.

RHMZ
RHMZfoto: PRINTSCREEN/RHMZ

Upaljen meteo alarm

Zbog grmljavine u većem delu Srbije, izuzev Banata, Šumadije, Pomoravlja i Beograda, na snazi je žuti meteo alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

Da će se vreme pogoršati, pokazuje i narandžasti meteo alarm koji je upaljen za sutra.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, sutra će biti na snazi u Banatu, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, na jugozapadu zemlje, kao i na Kosovu i Metohiji.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.