IMA ZLATNE RUKE I TREBA DA BUDE PRIMER MLADIMA! Nikola je NAJMLAĐI AUTOMEHANIČAR i ima VAŽAN SAVET ZA VOZAČE (FOTO)
Nikola Jovanović, Foto: RINA

BRAVO!

IMA ZLATNE RUKE I TREBA DA BUDE PRIMER MLADIMA! Nikola je NAJMLAĐI AUTOMEHANIČAR i ima VAŽAN SAVET ZA VOZAČE (FOTO)

Nikola Jovanović popravlja automobile već 2 godine iako ima samo 15 godina

Objavljeno: 13:25h

Najmlađi automehaničar, poznatiji na društvenim mrežama kao Mali serviser, Nikola Jovanović u gostovanju na jednoj televiziji govorio je o svom zanatu kojim se bavi već tri godine.

"Imam 15 godina, dolazim iz Obrenovca, a ljubav prema automobilima je krenula od malena. Kada nešto voliš, onda je sve lako! Sa ocem sam išao kod automehaničara, i uvek sam gledao šta oni rade, odem sa belom majicom, a vratim se sa crnom", rekao je mali serviser i dodao:

"Od pete godine sam krenuo da gledam kako popravljaju automobile, a od 12. godine profesionalno se bavim, tako da već 3 godine svakodnevno popravljam automobile", rekao je on. Jovanović ističe da njegove mušterije imaju poverenja u njega.

Nikoline ruke
Nikoline rukefoto: RINA

"Imam redovne mušterije koje mi samo ostave automobil i ključeve i kažu: Digni ga na dizalicu i uradi sve šta treba! Prosto imaju poverenja u mene. Polagaću vožnju za dve godine, kada napunim 17, a do tada samo popravljam automobile", ističe Jovanović i dodao: "Retke su žene koje menjaju gumu, ali smatram da svaki vozač treba da zna to da uradi. Nije bitno da li je muško ili žensko, kada si vozač moraš neke osnovne stvari da zna".

Automehaničar
Automehaničarfoto: RINA

Mali serviser govori o problemima koji mogu biti sprečeni redovnim održavanjem.

"Na 10.000 kilometara je strogo da se uradi mali servis! Nije problem i na 15.000 da se zameni sve, ali moj savet je na 10 hiljada jer tada sve kad se promeni neće biti problema. Vožnjom, na dnu rezervoara taloži se mulj, a ukoliko vozite stalno na rezervi onda motor vuče taj mulj koji izaziva mnoge probleme", rekao je on.

Bonus video:

08:51

NA MORE NISMO IŠLI 10 GODINA, ALI NE ZBOG FINANSIJA Nekada je ovo zanimanje cvetalo, a SELO MODRICA BILO JE SINONIM ZA STARI ZANAT

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.