"SVAKA IM ČAST, DEŽURALI SU CELU NOĆ": Ministarka Grujičić obišla POPLAVLJENA područja u Sokobanji! (FOTO)
Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, Foto: Ministarsvo zdarvlja/Instagram

podneće izveštaj Vladi

"SVAKA IM ČAST, DEŽURALI SU CELU NOĆ": Ministarka Grujičić obišla POPLAVLJENA područja u Sokobanji! (FOTO)

Nakon ovog obilaska, ministarka Grujičić podneće izveštaj Vladi Republike Srbije kako bi se kompletno sagledale potrebe i mogućnosti u vezi sa sanacijom načinjene štete

Objavljeno:

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić obišla je poplavljena područja u opštini Sokobanja. Ministarka Grujičić je sa predsednikom opštine Sokobanja Miodragom Nikolićem, njegovim zamenikom Vladimirom Milovanovićem i njihovim timom, obišla najugroženija domaćinstva u naselju Čair i u Čuburskoj ulici, oštećeni put u Nikolincu, amfiteatar ispred Turističke organizacije Sokobanja koji se plavi nakon svake jače kiše kao i klizište na Banjici.

Vlada Republike Srbije je usvojila odluku o proglašenju elementarne nepogode u ukupno 56 lokalnih samouprava širom Srbije, kao i odluku o tome da se sve informacije o nastalim štetama centralizuju i prikupljaju na jednom mestu, u sekretarijatu Vlade.

Nakon ovog obilaska, ministarka Grujičić podneće izveštaj Vladi Republike Srbije kako bi se kompletno sagledale potrebe i mogućnosti u vezi sa sanacijom načinjene štete, kao i za preventivno delovanje, a sa ciljem sprečavanja ponovnog plavljenja.

U razgovoru sa ministarkom Grujičić, stanovnici poplavljenih kuća istakli su da su sve službe u Sokobanji pravovremeno reagovale, Vatrogasna služba, policija, JKP "Napredak", JP "Zelenilo", Crveni krst, predstavnici Ruske humanitarne pomoći kao i predsednik opštine Miodrag Nikolić i njegov zamenik Vladimir Milovanović. Svi oni su se nakon poziva meštana brzo organizovali i izlazili na terene gde su danonoćno dežurali.

"Prvi talas kada je naišao vatrogasci, komunalci, policija to su se svi bili angažovali i spasili su nas i tad nam nije ušla voda stavljali su džakove sa peskom i najlonom. U mom dvorištu tri noći i dva dana dve pumpe su radile i dok nisu zadnju kap vode iscrpili nisu izneli pumpe i dežurali su i danju i noću i svaka im čast", rekla je ona.

Predsednik opštine Sokobanja kaže da su zajedno sa ministarkom zdravlja obišli svaku kuću zahvaćenu poplavama, popričali sa ljudima i da će opština Sokobanja zajedno sa Vladom Republike Srbije u narednom periodu i što kraćem roku pomoći svima.

Bonus video:

03:47

Ministarka zdravlja Danica Grujičić: Ovo je najstrašnije iskustvo koje sam doživela

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.