BLIŽE SE IVANJDAN I PETROVDAN, PRAZNICI KOJIMA SE RADUJU MALIŠANI: Ovo je MOĆNA MOLITVA za decu koja se izgovara
Dete u crkvi, Foto: Tamara Trajković

veliki praznici

BLIŽE SE IVANJDAN I PETROVDAN, PRAZNICI KOJIMA SE RADUJU MALIŠANI: Ovo je MOĆNA MOLITVA za decu koja se izgovara

Taj dan posvetite molitvi

Objavljeno:

Bliži nam se jedan od najvećih hrišćanskih praznika - Ivanjdan. Posle Ivanjdana dolazi nam Petrovdan.

Ivanjdan je i jedan od najradosnijih praznika - slavi se rođenje Svetog Jovana Krstitelja, a ceo dan je ispunjen cvećem, mirisima i dobrom energijom. Na ovaj praznik se posebno praktikuju običaji sa cvećem i oni koji su povezani sa prirodom, a za Ivanjsko cveće se veruje da ima i brojna lekovita dejstva.

Taj dan posvetite molitvi, boravku u prirodi i branju lekovitih trava, ali i druženju sa porodicom i ljudima koje volite. Svakako, posvetite se i svojoj deci i pomolite se za njihovo zdravlje. Deca takođe vole Ivanjdan, jer se na ovaj dan pletu venčići i svako dete voli da se oproba u tome.

Običaj na Ivanjdan
Običaj na Ivanjdanfoto: Printscreen/Ivanjdan

Posle Ivanjdana dolazi nam Petrovdan. Žene na ovaj dan mese kolač od jabuka, koji se naziva Petrovača. U pripremi kolača učestvuju i deca, pa majke ovaj običaj smatraju jednim od najlepših. A mi vam u nastavku nudimo jednu od najlepših molitvi za vašu decu...

MOLITVA ZA DECU

Gospode Isuse Hriste, Koji si Sam bio Dete, i Koji si decu voleo i blagosiljao, pomiluj i spasi decu našeg vremena, da se nekrštena krste, a krštena dase verom u Tebe i ljubavlju prema tebi utvrde.

Spasi, Gospode, onu decu koju njihovi neverujući ili zloverni roditelji kvare bezbožjem ili zloverjem i odvlače ih od Tebe, Koji si jedini Spas i Izbavitelj njihov.

Spasi, Gospode, i onu decu koju bezdušni zli učitelji, bezbožni ili zloverni, udaljuju od Tebe Tvorca njihovog, i uvode u društvo dušom ogubanih. Spasi, Gospode, onu decu čije čiste duše oskrvnjuje svaki nemoral na ulici i razvrat u pozorištu, na televiziji i u bioskopu. Spasi ih od ovih nečistota. Spasi, Milostivi, i onu dečicu bez roditelja koja su pala pod ruku surovih staratelja, zlih očuha i maćeha spasi ih od slušanja hulnih reči i gledanjazlih dela. Pomozi, Svemogući, da deca uzrastu i sazru za sinovstvo Božije i građanstvo Nebeskog Grada na večno spasenje, a u Tvoju slavu i hvalu.

Amin.

Bonus video:

02:45

PROPADA NAM SVETINJA U SRCU SRBIJE: Crkva stara skoro dva veka tone zbog podzemnih voda, meštani u strahu da se ne uruši pred njihovim očima

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.