NA SAMO SAT VREMENA OD BEOGRADA SE NALAZI RAJ NA ZEMLJI: Voda KAO DA STE NA OSTRVU, ali mnogi ne znaju caku (VIDEO)
Ledinačko jezero, Foto: Printscreen Youtube / Deki Mica

PRELEPO

NA SAMO SAT VREMENA OD BEOGRADA SE NALAZI RAJ NA ZEMLJI: Voda KAO DA STE NA OSTRVU, ali mnogi ne znaju caku (VIDEO)

Prosečna dubina jezera iznosi 15 metara, a najveća izmerena dubina je 50 metara

Objavljeno: 10:10h

Od pandemije korona virusa, mnogi Srbi se odlučuju da leto provedu na domaćem terenu. Jezera, planine, reke, banje... Izbor je veliki.

Bisernu oazu na Fruškoj Gori tokom letnjih meseci poseti veliki broj turista, ali su mnogi bili razočarani kada su saznali da se kupanje ovde naplaćuje.

Ledinačko jezero mnogi smatraju najsjajnijim biserom Fruške gore, ali se mnogi iznenade kada od njih za "ulaznice" zatraže 500 do 1.000 dinara, a strancima uzmu i po 50 evra (podaci iz prošle sezone).

1 / 7 Foto: Printscreen Youtube / Deki Mica

Ledinačko jezero ili jezero Srebro je malo veštačko jezero na Fruškoj gori, koje se nalazi u blizini naselja Stari Ledinci kod Novog Sada.

Zauzima površinu od oko 4 hektara i sa svih strana je okruženo strmim liticama. Ima oblik sličan zrnu pasulja. Dugačko je 400 metara i dostiže maksimalnu širinu od 100 metara.

Prosečna dubina jezera iznosi 15 metara, a najveća izmerena dubina je 50 metara. Jezero se nalazi na nadmorskoj visini od 300 metara, a karakteriše ga zelena, hladna i čista voda, zahvaljujući konstantnom dotoku vode iz pritoka.

Ono u čemu ljubitelji ovog mesta mogu da uživaju, jeste prelep pogled na Ledinačko jezero sa vidikovca, koji se nalazi na njegovoj strmoj litici. Do mesta sa ovim nestvarnim pogledom dolazi se pešaka, stazicama kroz šume Fruške gore. Veliki broj posetila dolazi ovde svakog dana.

Bonus video:

00:43

Misteriozno jezero Lugu

(Espreso / Luftika / Srbija pod lupom)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.