DOLAZI TOPLIJA VAZDUŠNA MASA SA MEDITERANA: Biće kratkog VEKA, evo kada stiže NOVA PROMENA VREMENA!
Vreme / Ilustracija, Foto: AP, Zorana Jevtić

Jača termički greben

DOLAZI TOPLIJA VAZDUŠNA MASA SA MEDITERANA: Biće kratkog VEKA, evo kada stiže NOVA PROMENA VREMENA!

Za vikend se očekuje i manji pad temperature vazduha, a vrednosti će se kretati od 25 do 30°C

Objavljeno:

Nakon prodora hladnog fronta i osetnijeg pada temperature vazduha, došlo je do razvedravanja, pa je u noći i jutru iza nas u većem delu Srbije bilo vedro, ali i veoma hladno za ovo doba godine.

Vedra noć dovela je do većeg izručivanja vazduha, pa se minimalna jutarnja temperatura kretala od 10 do 13°C, a najtopliji je bio Beograd sa 14°C. Od gradova najhladniji je bio Kruševac sa 10°C, a Kopaonik je bio najhladniji u Srbiji sa samo 3°C.

Sve više jača i termički greben na visini sa jugozapada, a on će obezbediti priliv još toplije vazdušne mase sa Medietarana.

U Srbiji i u petak ujutro vedro i sveže, uz jutarnje temperature od 8°C na jugu do 16°C na severu. Ipak, tokom dana se očekuje pravi letnji dan, a maksimalna temperatura biće od 27 do 31°C, u Beogradu do 30°C.

Lepo vreme, Sunce, Beograd
foto: Petar Aleksić

Očekuju se i veoma visoke vrednosti indeksa UV zračenja, pa u periodu od 10 do 15 časova ne treba se izlagati suncu duže od 10 minuta bez adekvatne zaštite.

Već za vikend stiže nova promena vremena.

Očekuje se narušavanje termičkog grebena i osetniji pad vazdušnog pritiska, a nakon vedrog jutra, tokom dana sledi i postepeno naoblačenje.

Sredinom dana u severozaapdnim, zapadnim i jugozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuju se pljuskovi sa grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i drugog dana vikenda. Na severu će biti suvo i pretežno sunčano, a do večeri razvedravanje se očekuje u svim predelima Srbije.

Za vikend se očekuje i manji pad temperature vazduha, a vrednosti će se kretati od 25 do 30°C.

U ponedeljak ponovo sunčano i toplo.

Bonus video:

02:38

JUN MESEC BIO JE JEDAN OD NAJTOPLIJIH OD 19. VEKA! Meteorolog za Kurir TV izneo ŠOK prognozu: Čeka nas 55 TROPSKIH NOĆI

(Espreso / Telegraf.rs, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.