SPREMITE SE ZA TEMPERATURNI ŠOK: Objavljena je detaljna vremenska PROGNOZA za POČETAK JULA, nikako nije DOBRO
Letnje vreme, Foto: Emilija Jovanović

vremenska prognoza

SPREMITE SE ZA TEMPERATURNI ŠOK: Objavljena je detaljna vremenska PROGNOZA za POČETAK JULA, nikako nije DOBRO

U sredu će se hladni front premeštati od severa ka jugu i na svom putu doneće kišu i pljuskove sa grmljavinom

Objavljeno:

Polako se bližimo kraju meseca, a poslednje dane juna obeležiće izraženije temperaturne oscilacije. Dobra vest je da će početak jula imati temperature nalik letnjim.

Početak ove sedmice doneo je stabilizaciju vremena i porast temperature vazduha, tako da nas već sutra u većem delu Srbije očekuje oko 30°C. U svim predelima Srbije biće sunčano, uz vrlo visoke vrednosti UV zračenja.

Pred sam kraj dana u severozapadnim predelima Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i to će biti uvod u prolaznu, ali jaču promenu vremena tokom srede.

U sredu će se hladni front premeštati od severa ka jugu i na svom putu doneće kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Na severu i na zapadu Srbije vreme će biti skoro pa jesenje, uz prestanak padavina popodne, dok se u ostalim predelima Srbije očekuje letnje vreme, a hladni front doneće zahlađenje sa pljuskovima i grmljavinom sredinom dana i posle podne.

Maksimalna temperatura biće od 18°C na zapadu do 30°C na jugu i jugoistoku Srbije. Po prodoru hladnog fronta vetar će biti u skretanju na jak severozapadni.

U četvrtak i petak se očekuje ponovo sunčano i toplo vreme, a temperatura će biti u postepenom porastu.

Velika Britanija, Vrućina, Leto, Toplotni talas
foto: Profimedia

Prvi dani jula doneće nestabilnije i nešto svežije vrem

Prvog dana vikenda u Srbiji će biti toplo, pred kraj dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura biće oko 30°C.

Već drugog dana vikenda pljuskovi sa grmljavinom očekuju se širom Srbije, a i temperatura će biti u padu.

Dakle, sam početak jula proteći će u znaku nestabilnijeg, ali i svežijeg vremena. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 23 do 27°C.

Od 5. jula usledio bi porast temperature vazduha na vrednosti oko i preko 30°C i najtoplije bi bilo oko 7. jula, uz temperature do 33°C.

Prema trenutnim prognozama oko 9-10. jula usledio bi pad temperature vazduha za oko pet stepeni, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Prosek maksimalne temperature za kraj juna i početak jula u Srbiji je od 26 do 30°C, tako da se u narednih desetak dana očekuju temperature manje-više u skladu sa kalendarom. Ne očekuju se velike vrućine, a pljuskovi sa grmljavinom biče česta pojava.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.