DANAS JE NEVREME I KIŠA, A ŠTA ĆE BITI SUTRA? Zna se kakvo nas vreme očekuje
Sutra se očekuje prestanak padavina i razvedravanje, Foto: Zorana Jeftić

vreme u srbiji

DANAS JE NEVREME I KIŠA, A ŠTA ĆE BITI SUTRA? Zna se kakvo nas vreme očekuje

Uveče u većini predela se očekuje prestanak padavina uz postepeno razvedravanje

Objavljeno:

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, na krajnjem severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uveče u većini predela se očekuje prestanak padavina uz postepeno razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 17 do 20 stepeni, a najviša od 24 do 28 stepena.U Beogradu će biti promenljivo oblačno, povremeno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, dok se kasnije popodne očekuje prestanak padavina, a zatim i postepeno razvedravanje. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti oko 18 stepeni, a najviša oko 25.

Kiša, Padavine, Oblačno, Oblačno vreme, Pljusak, kisa
foto: Zorana Jeftić

U Srbiji će u ponedeljak u većem delu zemlje biti pretežno sunčano, samo u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost tek ponegde će biti kratkotrajna kiša ili pljuskovi. Prolazno naoblačenje iz srednje Evrope usloviće kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom u utorak od sredine dana u Vojvodini, a posle podne i uveče, kao i u sredu i u ostalim krajevima.

Promenljivo i u većini krajeva suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima zadržaće se do subote, a maksimalne temperatura kretaće se uglavnom od 25 do 30 Celzijusa. Кratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se samo u četvrtak u južnim delovima, a u nedelju u svim krajevima.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 25. jun 2023: Pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i psihičkim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.