STALA RAME UZ RAME SA DŽESIKOM ALBOM I OPROM VINFRI: Dragana iz Prijepolja dobitnica PRESTIŽNE NAGRADE! (FOTO)
Dragana Terzić, Foto: RINA / privatna arhiva

njenu spsosobnost prepoznao svet

STALA RAME UZ RAME SA DŽESIKOM ALBOM I OPROM VINFRI: Dragana iz Prijepolja dobitnica PRESTIŽNE NAGRADE! (FOTO)

Mlada Prijepoljka uveliko osmišljava i kulturne ture koje smatra važnim delom turističke ponude Zapadne Srbije

Objavljeno:

Dragana Terzić je mlada preduzetnica, vlasnica turističke agencije iz Prijepolja, koja je inovativnim i kreativnim turama koje su skoncentrisane na turističke potencijale zapadne Srbije napravila značajan pomak u turističkoj privredi. Sredinom maja ove godine njena agencija nagrađena je Evropskom nagradom putovanja za 2023. godinu kao najpouzdanija turistička agencija za razvoj kulturnog turizma u Zlatiborskom okrugu. Međutim, ovih dana stiglo je još jedno priznanje kojim retko ko u Srbiji može da se pohvali.

- U februaru sam nominovana za Brainz 500 Global nagradu, a pre nedelju dana saznala sam da sam među dobitnicima Crea Global Award 2023. Ova nagrada se svake godine dodeljuje onima koji su prepoznati po svom preduzetničkom uspehu, dostignućima i posvećenosti pomaganju drugima. U prethodnim godinama, neki od dobitnika bili su Marc Randolph, Oprah Winfrey, Jessica Alba, Mel Robbins i Leonardo DiCaprio. Ovo priznanje ima poseban značaj za mene i osećam se ponosno što sam deo ovog izuzetnog i inspirativnog društva”, kazala je za RINU Dragana Terzić.

Inače, Dragana se istakla osmišljavanjem jedinstvenih tura u zapadnoj Srbiji među kojima je najpopularnija „off roud tura” kvadovima koja kreće od manastira Mileševe, obilazi se džamija u Hisardžiku a potom kreće uspon na najviši vrh Katunić, visok 1734 metra i završava se u Sopotnici.

Dragana Terzić
Dragana Terzićfoto: RINA / privatna arhiva

Zanimljiva je i gastro tura koja je prezentovala kuhinju prijepoljskog kraja kroz tradicionalan jela Srba i Bošnjaka koji na ovim prostorima žive jedni sa drugima što daje poseban pečat i šarm i ostavlja jedinstven utisak svima koji ovde dođu.

Mlada Prijepoljka uveliko osmišljava i kulturne ture koje smatra važnim delom turističke ponude Zapadne Srbije.

1 / 4 Foto: RINA / privatna arhiva

- Posebno me raduje što ćemo u narednom periodu predstaviti novi turistički proizvod koji će oživeti kulturu i tradiciju prijepoljskog kraja kroz nezaboravne večeri folklora”, kazala je Dragana.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.