U SUBOTU BESPLATAN ULTRAZVUK ABDOMENA I UKLANJANJE ZUBNOG KAMENCA: Zakažite svoj TERMIN na VREME
Lekar / ilustracija, Foto: Viacheslav Iakobchuk / Alamy / Alamy / Profimedia

bespatan lekarski pregled

U SUBOTU BESPLATAN ULTRAZVUK ABDOMENA I UKLANJANJE ZUBNOG KAMENCA: Zakažite svoj TERMIN na VREME

Dr Vlado Batnožić je napomenuo da svaki bol u predelu stomaka treba da osobu odvede na lekarski pregled

Objavljeno:

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" u subotu 24. juna organizuje, u saradnji sa Gradskom opštinom Savski venac, besplatne preventivne preglede abdomena ultrazvukom, kao i pregled stomatologa sa uklanjanjem kamenca. Pregledi će se organizovati od 7 do 14 sat na adresi Savska 23.

- Do subote neophodno je da se zakažu termini na dobro poznat telefon 011-36-11-581. Za očuvanje zdravlja, od presudne važnosti su redovni preventivni pregledi, a savremene dijagnostičke metode omogućavaju da se tokom pregleda prepoznaju najrazličitije promene u organizmu - rekao je za Tanjug dr Vlado Batnožić, direktor Zavoda za zdravstvenu zašitu radnika "Železnice Srbije".

On kaže da se može reći da ultrazvuk abdomena predstavlja "zlatni standard" u dijagnostici, jer se najveći broj bolesti organa abdomena može otkriti ovom metodom već u prvoj fazi.

- Ultrazvučni aparat omogućava detaljan prikaz organa tako što se koristi priroda ultrazvučnih talasa visokih frekvencija, koji se odbijaju od organa i tkiva u stomaku i tako kreiraju njihovu sliku na ekranu - rekao je dr Batnožić.

Bol u stomaku / ilustracija
Bol u stomaku / ilustracijafoto: Profimedia

On je napomenuo da svaki bol u predelu stomaka treba da osobu odvede na lekarski pregled.

- Pored bola, hitnu dijagnostiku zahtevaju i simptomi poput mučnine, probadanja u stomaku, dugotrajnog povraćanja, osećaja težine u stomaku, otečen stomak, neobična febrilna stanja i neobjašnjivo mršavljenja - rekao je dr Batnožić.

Takođe, uklanjanje kamenca je potpuno bezopasna intervencija koja ne oštećuje zube.

Uklanjanje kamenca se obično praktikuje na šest meseci, osim u slučaju izražene parodontopatije ili individualne sklonosti ka nakupljanju kamenca, kada se ova intervencija preporučuje i češće, rekao je dr Batnožić.

Bonus video:

05:22

Besplatni pregledi na melanom

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.