"OVO ČINI SVET BOLJIM MESTOM ZA ŽIVOT": Dve srpske porodice spojile se u Grčkoj, priča bukvalno topi srca (FOTO)
Grčka, Foto: Printscreen/Youtube/Grcka Info

svaka čast!

"OVO ČINI SVET BOLJIM MESTOM ZA ŽIVOT": Dve srpske porodice spojile se u Grčkoj, priča bukvalno topi srca (FOTO)

Nedugo pošto je predao sandalice, njegova deca su slučajno ostavila plišanog zeku koji sa ovom porodicom putuje već deceniju

Objavljeno:

Kad se male ruke slože - sve se može, rečenica je kojom se najbolje može opisati jedan događaj iz Grčke, a u kojem su glavni akteri bili državljani Srbije. Naime, tokom boravka na moru, prvo su nestale omiljene sandalice jednog dečaka, a potom i jedan plšani zeka. U oba slučaja, potraga je urodila plodom.

Naime, Ljube iz Srbije je bio jedan od naših turista u Grčkoj koji se uključio u potragu za izgubljenim sandalicma, koje je na kraju i našao. Međutim, ono što je nakon toga usledilo, najbolji je primer dobre karme. Naime, nedugo pošto je predao sandalice, njegova deca su slučajno ostavila plišanog zeku koji sa ovom porodicom putuje već deceniju. Na sreću, te i kao potvrda da se dobro dobrim vraća, "Zeka svetski putnik" se vratio u dom Gavrilovića.

Dobro se dobrim vraća

Povodom toga, Ljube je objavio dirljivu objavu zahvalnosti unutar grupe "Grčka info", koja je ubrzo postala viralna na Fejsbuku.

Priča o sandalicama i Zeku svetskom putniku. Jedno dete je izgubilo sandalice na plaži, sasvim obične ali sasvim posebne, mnogo bitne. Zbog tih sandalica sam se cele noći budio i jedva iščekao svitanje da krenem u potragu. I čekale su mene, da ih nađem i vratim. I da ih ostavim na recepciji Mavridis Rooms . Ali priča tek dobija epilog.

Pri polasku kući, moja deca u hodniku zaboravljaju najvažnije člana naše ekspedicije, Zeku svetskog putnika, koji je neizostavan član svake naše ekspedicije u prethodnih 10 godina. Kreće filmska potraga za Zekom, i mnogi dobri ljudi se javljaju da pomognu. Da se javno zahvalim Katarina Disic Hlomisios Zeljko Opacic Aleksandra Milisavljevic Stanojevic, i da se izvinem ako sam nekoga izostavio, nisam uspeo da ispratim sve komentare. Spletom srećnih okolnosti, Zeka svetski putnik i sandalice su putovali zajedno za Srbiju.

Grčka
foto: Printscreen/Facebook/Grčkaindo

Tako da je Zeko ponovo pored magneta kojih je pun frižider, a sandalice ponovo krase noge jednog malog dečaka. Naravoučenije ove priče: svako od nas, svakog dana, treba da uradi bar jedno dobro delo. To malo dobro delo nas ne košta ništa a nekome znači mnogo. Nek to bude sitnica, makar podelili sendviče za plažu sa okolnom decom, poklonili sladoled viška prvom detetu koje naiđe, naduvali gume nekome, bilo šta, ali da nekome znači, e tad će ovaj svet biti bolji...", napisao je Ljube u emotivnoj objavi koja je mnoge raznežila.

"Sve za dečiju sreću"

U komentarima koji su nastupili, članovi grupe "Grčka info", pokazali su svoje oduševljenje, a bilo je i onih koji su se pitali kako je "Zeka svetski putnik", našao svoj put do Srbije.

Ljube je u dodatnim komentarima objasnio kako je prvo pronađen tamo gde su ga deca ostavila od strane vlasnice vile u kojoj je boravio sa porodicom, da bi nakon toga, zaslugom dobrih ljudi, došao i do Srbije.

"Prelep tekst!! Kao sto sam rekla dobrota širi dobrotu i kao što neko reče to će spasiti svet! Da li znaš da kad mi je vlasnica Maria poslala onu sliku i kad mi rekla da je pronšla Zeka/ Medu ja se sva naježila od sreće!!! Ma sve za dečiju sreću!", glasio je samo jedan od oduševljenih komentara.

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.