OSMACI DANAS RADE TEST IZ MATEMATIKE: Drugi dan Male mature, zna se kad će rezultati!
Mala matura, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Ilustracija

NASTAVLJA SE

OSMACI DANAS RADE TEST IZ MATEMATIKE: Drugi dan Male mature, zna se kad će rezultati!

U nedelju, 25. juna do 8 sati biće objavljeni preliminarni rezultati završnog ispit

Objavljeno:

Testom iz matematike danas se nastavlja Mala matura 2023 za osmake. Ispit počinje u 9 sati i traje do 11 časova.

Prema Uputstvu Ministarstva prosvete koje je namenjeno učesnicima završnog ispita, učenici već u osam sati treba da budu u školi. Obavezno treba da ponesu đačku knjižicu i identifikacionu nalepnicu (Obrazac 41). U učionicu gde polažu završni ispit mogu da unesu vodu i neophodan pribor (hemijsku olovku, grafitnu olovku, šestar, trougao, lenjir). Zabranjena je upotreba mobilnih telefona, kalkulatora. Sve to moraju da ostave u torbi ispred učionice.

Đaci su juče polagali test iz srpskog (maternjeg) jezika, dok im sutra predstoji test iz predmeta po izboru od pet ponuđenih - istorija, geografija, fizika, hemija, biologija. Najviše učenika odlučilo se da polaže biologiju (38 odsto), sledi geografija (29 odsto), istorija (16 odsto), hemija (9 odsto) i na kraju fizika (8 odsto).

Mala matura
foto: Dragana Udovičić

U nedelju, 25. juna do 8 sati biće objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita, a đaci ih mogu pogledati u matičnoj školi ili preko portala Moja srednja škola. Za prigovore učenika na preliminarne rezultate rezervisani su 25. i 26. jun. Elektronskim putem se prigovori mogu poslati 25. juna, a dan kasnije mogu se predati u matičnoj školi.

Konačni rezultati male mature biće objavljeni 28. juna, a 29. i 30. juna popunjavaju se liste želja (elektronski ili neposredno u školi). U koju školu su raspoređeni učenici će biti obavešteni 3. jula, kada će biti objavljeni konačni rezultati raspodele po školama. Đaci koji ne uspeju da dođu do mesta u srednjoj školi, imaće šansu u drugom krugu, koji počinje odmah po objavljivanju rasporeda učenika u prvom krugu, dok će treći upisni krug biti 24. i 25. avgusta.

02:52

POLAGANJE MALE MATURE U BEOGRADU

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.