EVO KADA POČINJE SEZONA NA OTVORENIM BAZENIMA U SRBIJI: Evo i kolike su CENE ULAZNICA po gradovima
Bazeni, Foto: Zorana Jevtić /Ilustracija

leto

EVO KADA POČINJE SEZONA NA OTVORENIM BAZENIMA U SRBIJI: Evo i kolike su CENE ULAZNICA po gradovima

U Beogradu je gradska vlast najavila još sredinom maja besplatan ulaz na otvorene bazene najvećih sportskih centara, što bi trebalo da važi do kraja letnje sezone

Objavljeno:

Iako vreme još nije za kupanje u bazenu na otvorenom u pojedinim gradovima u Srbiji sezona je već počela, za to vreme oni u zatvorenom rade i dalje.

U Beogradu je gradska vlast najavila još sredinom maja besplatan ulaz na otvorene bazene najvećih sportskih centara, što bi trebalo da važi do kraja letnje sezone. U nastavku teksta pročitajte koje su cene na bazenima ove sezone i kada počinju da rade bazeni na otvorenom.

Užice: Ulaznice na bazenima od 200 do 800 dinara

Iako leto kalendarski nije stiglo, letnja sezona na gradskom bazenu u Užicu, koji je zatvorenog tipa, počela je 1. juna, a cene ulaznica su kao prošle godine. Na terasi ispred gradskog bazena posetioci mogu da koriste ležaljke i suncobrane i druge sadržaje u tom objektu, poput tatami sale, saune, teretane, bilijara ili da se osveže u kafeu.

Ulaznica košta 250 dinara za celodnevni boravak, poludnevna posle 16 časova 200, a za decu do 12 godina je 100 dinara. Za decu do tri godine ulaz se ne naplaćuje, a porodična ulaznica košta 600 dinara.

Bazen
foto: Profimedia

U prodaji su i sezonske karte, a njihova cena za dva meseca je 4.000, a za tri meseca 5.000 dinara.

Nenad Đokić, direktor užikog JP Veliki park koje gazduje bazenom, ističe da su cene iste kao prošle godine i podseća na to da bazen radi svakog dana, od 8 do 24 časa.

Na Beloj Zemlji, nedaleko od grada, u hotelu „Zlatiborska noć“, manji bazen još uvek ne radi, zbog loših vremenskih prilika.

„Sve je spremno i bazen će biti otvoren čim se stabilizuju vremenske prilike“, rečeno je Danasu u tom hotelu, uz napomenu da će cena ulaznice za odrasle koštati 800, a za decu do 500 dinara.

S druge strane, kupalište na gradskoj plaži, na reci Đetinji koja je izuzetno hladna i povremeno prljava, trebalo bi da se otvori nakon završetka rekonstrukcije dečjeg bazena i njegovog testiranja 1. jula. Do tada bi trebalo da se očisti i korito reke, a potom da se zatvore ustave na gradskoj plaži.

Užičani su prošle godine mogli da se kupaju i na bazenu Oktopus, u naselju Tatinac, ali za sada nema informacija o tome da li će to moći i ovog leta, jer se na broj telefona bazena niko nije javljao.

Knjaževac: Sezona počela 1. juna

Bazen u Knjaževcu počeo je sa radom u četvrtak 1. juna, saopštili su nadležni.

Kako se ističe, prvog dana rada bazena u Sportsko-rekreativnom Centru “Banjica” ulaz je bio besplatan.

“Pridružite nam se na bazenu da provedemo leto na suncu, termalnu vodu, druženje i uživanje”, poručuju iz SRC Banjica.

Cena ulaza je 200 dinara, a radno vreme bazena je svakog dana od 11 do 18 sati. Bazen neće raditi 15. i 19. juna.

Bor: Počele pripreme

Na bazenima Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“, počele su pripreme za predstojeću letnju sezonu, saopštavaju nadležni. U toku je servisiranje određenih uređaja, oštećenih zidnih i podnih pločica, a biće postavljeni i novi rukohvati, kako bi letnja sezona što pre počela.

Bazen
foto: Tanjug

Ispitivanje ispravnosti vode za kupanje vršiće Zavod za javno zdravlje Zaječar, a o bezbednosti kupača računa će voditi spasioci i medicinsko osoblje.

U toku godine radiće se i na saniranju krova na zatvorenim bazenima.

Cena ulaznice ostaće nepromenjena – 150 dinara, a kao i do sada besplatne karte imaće vukovci, učenici generacije, sportisti i određene grupe osoba sa invaliditetom.

Početak se očekuje 20. Juna, ako vremenski uslovi to dozvole, dodali su nadležni.

Zaječar: Ne zna se ni kada će biti otvoren, ni cena

Iz Timok održavanja u Zaječaru, kazali su za Danas, da se još uvek se ne zna kada bazen počinje sa radom, a ne zna se ni cena ulaznice. “Za sada ne znamo ništa, bićete obavešteni putem sajta”, kazali su na iz ovog preduzeća koje upravlja bazenom u Zaječaru.

Iz JKP “Badnjevo” u Negotinu, kazali su za Danas, da još uvek ne znaju kada će bazen započeti sa radom.

“Vidite kakvo je vreme. Najavljene su kiše do kraja juna, tako da za sada ne znamo tačan datum početka rada. Cena karte prošle godine je bila 150 dinara.

Zrenjanin: Kiša kvari kupališnu sezonu

Otvorena kupališta u Zrenjaninu, jezero Peskara i kupalište na Tisi kod Žabaljskog mosta, spremna su za kupače ali boljoj poseti vreme ne ide na ruku.

Stalne promene temperature, česte padavine, i sve to praćeno gradom i vetrom, ometaju početak kupališne sezone.

Zeleno svetlo, zbog vremenskih prilika, čeka i otvoreni bazen u SC Istok u Šećeranskom parku, kako bi kupači mogli nesmetano da uživaju.

Bazen
foto: Dragana Udovičić

Prethodne dane zrenjaninski komunalci iskoristili su za uređivanje kupališta, šišanje trave, popravku suncobrana i ležaljki, iako su ih vremenske prilike ometale u tom poslu.

Najavljeni su i tretmani komaraca, kojih već ima u dobrom broju, ali česte kiše umanjuju efekat prskanja.

JP Stambena agencija angažovalo je ronice da pre početka kupališne sezone na jezeru Peskara provere stablinost dna, očiste i ispitaju tlo. Takva ispitvanja sprovode se nakon što je 2019. godine došlo do urušavanja i potonuća dela obale.

Niš: Na raspolaganju samo jedan veliki otvoreni bazen

Niš, koji je decenijama unazad imao više velikih otvorenih bazena, pa su kupači imali mogućnost izbora, ovog leta je “spao” na samo jedan takav bazen.

Otvoreni bazen u Sportskom centru “Čair” je formalno počeo da radi 1. juna, ali kupača uglavnom nema, zbog kišnog vremena.

“Imamo potvrdu niškog Instituta za javno zdravlje da je voda bakteriološki i hemijski ispravna, a i sve drugo je spremno za kupališnu sezonu.

Cena za celodnevno kupanje je 300 dinara, i nije menjana u odnosu na prošlu godinu. Za one koji imaju lojaliti kartice ona je za 50 odsto niža.

Deca do sedam godina starosti ne plaćaju ulazak”, rekla je za Danas direktorka Sportskog centra „Čair“ Branka Aranđelović. Ona je kazala da kreće i besplatna škola plivanja za oko 650 predškolaca i učenika od prvog do četvrtog razreda. Bazen na Čairu je olimpijski, ali posetici mogu i da uživaju i u omanjem akva parku, kao i u zatvorenom bazenu.

Bazen
foto: Zorana Jevtić

Zatvoreni bazen radi od 12 do 17.45 časova, a cena ulaznice je 200 dinara.

Veliki vojni bazen u Donjoj Vrežini još nije počeo da radi, a na javno objavljeni službeni broj telefona nije bilo moguće nikoga dobiti. Nišlije mogu da se kupaju i na manjim otvorenim bazenima u privatnim klubovima i hotelima. Cene se kreću od 500 do 1.000 dinara.

Nekada su u ovom gradu radili i veliki otvoreni bazeni kod Kazneno popravnog doma, bazen kod Vojnog aerodroma, kao i bazen hotela „Nais“ na naplatnoj rampi na auto-putu Niš- Beograd, ali sada su sva ta kupališta zatvorena.

U Nišu je, inače, u toku je izgradnja akva parka, na lokaciji Lozni kalem, na ulazu u Nišku Banju, koja je jedna od pet niških opština.

Akva park, koji će imati otvorene i zatvorene bazene, trebalo bi da bude završen u toku ovu godine. Kompleks se gradi sredstvima iz gradskog budžeta i, prema najavama, koštaće oko dve milijarde dinara, sa PDV-om.

Vranje: Otvaranje zavisi od vremenskih prilika

Već sada je izvesno da će u odnosu na prošlogodišnji sezonu otvoreni bazeni u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici zbog nestabilnog vremena biti otvoreni najranije u poslednjoj nedelji juna ili prvoj u julu.

U Vranju samom gradu postoje dva bazena. Onaj pored sportske hale i u okviru sportskog centra Kompanije Jumko. Postiji i privatni otvoreni bazen u okviru kampa u selu Kupinice na pet kilometara od grada.

Za sada se na najavljuje povećanje cene karata za celednevni boravak na bazenima koja se kretala prošle godine od 150 do 300 dinara u zavisnosti od uzrasta kupača.

Bazen
foto: Dragana Udovičić

Olimpijski bazen na Sportskom centru Kunjak u Vladičinom Hanu, kao i onaj u Surdulici su tehničko higijenski spremni za start letnje sezone.

Početak kako navode nadležni zavisi pre svega od stabilizacije vremenskih prilika.

Egzotiku za kupače predstavlja i bazen u okviru Fabrike delova za auto industriju turske kompanije Teklas u Vladičinom Hanu. Pravo besplatnog korišćenja bazena imaju samo zaposleni u ovoj fabrici, kao članovi njihovih porodica. Ukupno njih oko 1.700.

Kragujevac: Početak kupališne sezone 16. juna

Kupališna sezona na Gradskim bazenima u Kragujevcu počinje u nedelju, 16. juna.

Po rečima Stavra Raškovića, direktora Sportskog privrednog društva „Radnički” koje gazduje ovim objektom cena za celodnevno kupanje od 10 sati i 30 minuta do 19 časova će ove sezone biti 400 dinara.

Radno vreme Otvorenih bazena za građane je od 10 sati i 30 minuta do 18 časova a njihov kapacitet je je 2.000 posetilaca. Cena popodnevne ulaznice za bazene od 16 do 18 i 30 je 200 dinara.

Po Raškovićevim Rečima u toku leta na Otvorenim bazenima tradicionalno će se održavati dnevne i noćne žurke sa di-džejevima a ulaznica za noćno kupanje košta 450 dinara.

vrućina, Bazen
foto: Beta

I toku leta na raspolaganju u Kragujevcu je zatvoreni bazen, na kojem postoje tri termina dnevno za rekreaciju građana, od ponedeljka do petka od 6 sati do 9 i 30, od 13 do 18 i 22 do ponoći a vikendom od 7 do 9 i 30, 13 do 18 i 22 do 24 sata.

Cena ulaznice za zatvorene bazene u svim terminima za građanstvo je 400 dinara. Ovaj objekat se svakog leta oko 10. avgusta zatvara na desetak dana zbog rekonstrukcije i obnove.

Iako se nalaze na istoj lokaciji, u krgujevačkom Velikom parku prelazak sa otvorenih na zatvorene bazene i obrnuto, zbog higijene nije dozvoljen.

Kupališna sezona na Otvorenim gradskim bazenima u Kragujevcu traje do 31. avgusta.

Novi Sad: Sezona na otvorenim bazenima kreće sredinom juna

Sezona kupanja na otvorenim bazenima na Spensu još nije počela i očekuje se da će krenuti oko 15. juna.

Tako još uvek traje sezona u zatvorenim bazenima. Radnim danima ovi bazeni su dostupni u smenama u trajanju od sat i po vremena, sa početkom u 9.30, 11.30, 16.30 i 19.30 časova, uz biznis smenu u trajanju od sat vremena, koja počinje u 6.30.

Vikendom su otvoreni od 9.00, 11.30, 14.00, 16.30 i 19.00 časova, takođe u trajanju od sat i po vremena.

Cena ulaznica za prepodnevne smene radnim danima je 200 dinara za odrasle, odnosno 150 dinara za decu do 12 godina, dok su za smene koje počinju od 16.30 časova i kasnije, kao i vikendom, ulaznice 250 dinara za odrasle i 200 dinara za decu do 12 godina.

bazen
foto: Nenad Petrović

Kada se krene letnja sezona, Spens otvara i kapije bazena na Sajmištu. Smene na ovom bazenu traju od 10 do 18.30 časova. Cena ulaznice je 300 dinara za odrasle i 200 dinara za decu. Poludnevna ulaznica (posle 15 časova) iznosi 200 dinara.

Na bazenu Slaba bara na Klisi jutarnja smena počinje od 6.30 do 8.00 časova, dnevna smena od 13.00 do 16.30 i večernja od 21.00 do 22.45 časova. Vikendom bazen rade od 13.00 do 18.00 časova. Cena dnevne ulaznice je 150 dinara za decu do 13 godina starosti i 350 dinara za odrasle.

Iako je u Novom Sadu u poslednje tri decenije potrošeno bezbroj novinarskih šlajfni na najave različitih investitora kako planiraju da grade akvapark, Novosađanima je i dalje najbliži onaj u Bačkom Petrovcu.

Ovaj akvapark ima 8 otvorenih i zatvorenih bazena, pet sauna kao i ostale spa sadržaje; đakuzi, hladan bazen, tepidariju, potezno vedro, topla klupa. Tu si i drugi zabavni sadržaji za decu i odrasle. Cena ulaznice je od 750 do 1090 dinara za decu i od 1.490 do 1.790 dinara za odrasle.

Subotica: Kupališna sezona počinje 16. juna

Ovogodišnja kupališna sezona na Otvorenom bazenu “Dudova šuma” u Subotici počinje u petak, 16. juna, najavili su iz JKP “Stadion” Subotica koje upravlja ovim objektom.

Otvoreni bazen “Dudova šuma” biće otvoren za građane svih sedam dana u nedelji i to ponedeljkom od 12 do 18 časova, od utorka do petka od 6 do 7.30 časova i od 11 do 18 časova, a vikendom od 6 do 7.30 časova i od 11 do 19 časova.

Dnevna ulaznica za odrasle iznosi 250 dinara, za decu od 5 do 10 godina je 150 dinara, koliko košta i za penzionere, dok je ulaz za decu do pet godina besplatan. Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana košta 100 dinara.

Prema rečima Tamare Dimitrioski, direktorke JKP “Stadion” Subotica, preduzeće se i ove godine potrudilo da shodno mogućnostima sredi kompletan prostor bazenskog kompleksa, koji raspolaže sa olimpijskim bazenom i tri dečija bazena, od kojih je jedan sa termalnom vodom, a jedan bazen ima tobogan.

Bazen
foto: Zorana Jevtić

“Prefarbali smo bazene, plato bazena, tribine, uredili smo zelene površine i obogatili ih novim sadnicama. Sredili smo dečije igralište i teretanu na otvorenom, sredili smo tobogan koji je i dalje glavna atrakcija među decom. Kupili smo nove suncobrane i ležaljke koji se mogu iznajmiti na našem bazenu i kupili smo nove filtere koji se nalaze na filter stanici”, izjavila je Dimitrioski, napominjući da su sve ove investicije koštale više od milion dinara i da su finansirane iz sredstava preduzeća.

Ona je dodala da će tehničari svakoga dana kontrolisati vodu u bazenima, a da ispravnost vode kontroliše i Zavod za javno zdravlje Subotica, dok kupaćima savetuje da takođe vode računa o higijeni, da ne ostavljaju smeće za sobom i da redovno koriste tuševe i dezobarijere.

Osim Otvorenog bazena, Subotičanima je na raspolaganju i zatvoreni bazen u Sportsko-rekreativnom centru “Prozivka”, kojim takođe upravlja JKP “Stadion” Subotica.

Kompleks poseduje dva bazena, od kojih je veliki bazen otvoren radnim danima od 6 do 17 časova, a mali bazen od 6 do 16 časova, dok je vikendom veliki bazen otvoren od 6 do 22 časa, a mali od 6 do 8 časova i od 14 do 22 časa.

Dnevna ulaznica za odrasle iznosi 250 dinara, za decu od 5 do 10 godina je 150 dinara, koliko košta i za penzionere, dok je za studente uz prikaz indeksa 200 dinara.

Podsetimo, prošle godine je kupališna sezona za građane na Otvorenom bazenu “Dudova šuma” počela 17. juna.

Bonus video:

02:37

Saveti dermatovenerologa kada već PREGORITE NA SUNCU

(Espreso/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.