ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI IZ JAGODINE: Nabujala reka nosi automobile, Belica dostigla kritičan nivo! (VIDEO)
Poplave, Foto: Printscreen/Twitter/ Mitrovic Dejan Wien

DIVLJA

ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI IZ JAGODINE: Nabujala reka nosi automobile, Belica dostigla kritičan nivo! (VIDEO)

U toku večeri poplavljen je deo sela Trnava, a vatrogasci spasioci čamcima su evakuisali pojedina domaćinstva

Objavljeno:

Zbog neprestane kiše koja je padala nekoliko sati, u Jagodini je sinoć vladala alarmantna situacija jer je reka Belica dostigla kritičan nivo, te su građani čitavu noć branili svoja domaćinstva od poplava. Belica je toliko divljala, da je uspela da "očerupa" svo zelenilo, ali je i odnela jedan automobil.

U toku večeri poplavljen je deo sela Trnava, a vatrogasci spasioci čamcima su evakuisali pojedina domaćinstva.

Zabrinuti meštani su pisali kako je podivljala Belica odnela nekoliko automobila, te da im preostaje samo da se pomole Bogu da kiša prestane.

„Kiša lije li lije i ostaje nam samo da se molimo Bogu da grad ne bude poplavljen. Situacija je strašna, a imamo informaciju da i Lugomir nadolazi“, pišu zabrinuti građani.

Inače, vanredna situacija je na snazi u 35 gradova i opština i to za celu teritoriju gradova Čačak, Loznica i Jagodina, Prokuplje i opštine Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa i Kuršumlija i deo teritorija grada Šapca i Užica i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Aleksinac, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac, Majdanpek i Svilajnac.

Direktor JP „Srbijavode“ Goran Puzović izjavio je da je trenutno najkritičnija situacija u Jagodini, Trsteniku, Brusu, Kosjeriću, Sokobanji gde je došlo do izlivanja reka, kao i da se talas kreće ka Kuršumliji, Prokuplju i Doljevcu.

03:08

REKE U NAREDNA 24 SATA DOSTIŽU MAKSIMUM! Meteorolog: Od nedelje suvo vreme, a od 24. juna očekuje se NOVI CIKLON?!

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.