NAĐEN DONOR ZA ĐORĐA (16) KOJI BOLUJE OD AKUTNE LEUKEMIJE: Ali ni tu nije kraj!
Đorđe Jovanović, Foto: Privatna arhiva

završne pripreme

NAĐEN DONOR ZA ĐORĐA (16) KOJI BOLUJE OD AKUTNE LEUKEMIJE: Ali ni tu nije kraj!

Sada je pred njim transplantacija, koja ide preko RFZO, i Đole je na dobrom putu da iz svega izađe kao pobednik

Objavljeno:

Šesnaestogodišnjem Đorđu Jovanoviću iz Loznice neophodna je transplantacija koštane srži i odgovarajući donor pronađen je u Nemačkoj, potvrdio je danas za LN dečakov otac Mile. Prema njegovim rečima, transplantacija treba da bude obavljena krajem meseca, a Đorđe se oseća dobro, prima kondicionu terapiju pred taj zahvat i obavlja završne pripreme, pišu Lozničke novosti.

– Danas sam se čuo sa Đorđem. Kaže da se oseća fenomenalno i priprema se za transplantaciju koja će biti obavljena na Institutu za majku i dete u Zemunu gde se on sada nalazi sa majkom. On sve dobro podnosi i sve ide u željenom pravcu. Od momenta kada je upisan u bazu Eurotransplanta za neke tri nedelje je nađen odgovarajući donor iz Nemačke tako da smo imali sreće sa te strane. Još pre nekih mesec dana sam imao naznake da je nađen, ali je trebalo da se obave razni pregledi da to bude i definitivno potvrđeno – kaže Mile.

Nama ne treba novac za samu transplantaciju, ni za nekakav lek, barem za sada, a nadam se da će tako i ostati, već za prateće troškove koji su neminovni, kaže dečakov otac. Objašnjava da je u poslednjih mesec i po, dva Đole svakih sedam dana imao kontrolu u Beogradu, odlazak, povratak, pa je novac potreban za tekuće troškove, a zbog cele situacije i dečakova majka je sprečena da radi. Mile kaže da je svaki dinar dobrodošao i da je lepo što se organizuje velika humanitarna žurka, ali da je najvažnije da Đole bude dobro.

SŠ ‘’Sveti Sava’’ u utorak (20.6.) u ‘’Montevideu’’ organizuje humanitarnu žurku za podršku Đorđu na kojoj nastupaju Ivana Nestorović, Dejan Crnogorčević i Marko Tadić, a svi koji žele da pomognu mogu to učiniti uplatom na tekući račun: 170-10607231001-38 Anica Jovanović.

Podsetimo, Đorđe je u novembru prošle godine saznao da boluje od akutne mijelocitne leukemije (AML) i lečenje je započeo na Univerzitetskoj dečjoj klinici – Tiršova. Đorđe se, prema rečima njegovog oca, polovinom novembra požalio na bol u grlu, bio je u lozničkoj bolnici kod lekara na opštoj praksi gde su mu dali antibiotike. Posle četrnaest dana se požalio na slabost, bol u glavi, vrtoglavicu, mučninu i opet ga je bolelo grlo. Onda je uradio nalaze krvi i 30. novembra saznao nepovoljnu dijagnozu.

Sada je pred njim transplantacija, koja ide preko RFZO, i Đole je na dobrom putu da iz svega izađe kao pobednik.

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso/Lozničke novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.