POPLAVE ŠIROM SRBIJE, NA SNAZI 35 VANREDNIH SITUACIJA: Vatrogasci spasili osobu iz POPLAVLJENOG TRAKTORA (VIDEO)
Poplave / ilustracija, Foto: Mup, Instagram/Printscreen/192_rs

padavine ne prestaju

POPLAVE ŠIROM SRBIJE, NA SNAZI 35 VANREDNIH SITUACIJA: Vatrogasci spasili osobu iz POPLAVLJENOG TRAKTORA (VIDEO)

U Nišavskom upravnom okrugu, u Gadžinom Hanu tri izvorišta pijaće vode su zamućena i zabranjeno je korišćenje vode za piće i tehničke vode

Objavljeno:

Nakon obilnih padavina tokom popodneva pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice (VSJ) angažovani su na crpljenju vode na teritoriji Novog Pazara, Trstenika, Aleksandrovca i Kragujevca.

U opštini Knjaževac, u selu Novo Korito u Koritanskoj reci, pripadnici VSJ Knjaževac evakuisali su osobu iz poplavljenog traktora. Pripadnici VSJ Knjaževac 3 vatrogasca-spasioca sa vozilom, izvršili su spasavanje i evakuaciju osobe.

U Raškom upravnom okrugu, u Novom Pazaru, usled obilnih padavina koje su počele u 17:15 časova došlo je do povećanja vodostaja reka koje se do sada nisu izlile iz rečnih korita. Više vatrogasnih ekipa je na terenu angažovano na crpljenju vode.

poplave u Kosjeriću
poplave u Kosjerićufoto: RINA

U Nišavskom upravnom okrugu, u Gadžinom Hanu tri izvorišta pijaće vode su zamućena i zabranjeno je korišćenje vode za piće i tehničke vode. Obezbeđena je cisterna JP Direkcije za distribuciju vode za piće.

Usled padavina u Rasinskom upravnom okrugu koje su prouzrokovale pojavu podzemnih voda pripadnici VSJ Kruševac, u toku dana su imali 6 crpljenja vode iz podrumskih prostorija.

Pripadnici VSJ Kruševac trenutno su angažovani na crpljenju vode iz vešernice Doma zdravlja u Aleksandrovcu i na više lokacija u Trsteniku, kao i na obilasku kritičnih tačaka i upozoravanju stanovništva u Brusu, Pojatu, Aleksandrovcu i Trsteniku.

Na snazi je ukupno 35 vanrednih situacija a tokom današnjeg dana vanredna situacija proglašena je na celoj teritoriji grada Prokuplja i opštine Medveđa, Kuršumlija i za deo teritorije Požega (MZ-6) i Majdanpek (za MZ Vlaole), saopštio je MUP.

Bonus video:

00:19

Poplave u Beogradu

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.