35 VANREDNIH SITUACIJA NA SNAZI U SRBIJI: Voda se crpi u gradovima, vojska pravi odbrambene bedeme
Foto: MUP

HAOS

35 VANREDNIH SITUACIJA NA SNAZI U SRBIJI: Voda se crpi u gradovima, vojska pravi odbrambene bedeme

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će, u skladu sa najavama RHMZ-a za obimnije padavine, nastaviti i tokom dana da obilaze potencijalno kritične tačke

Objavljeno:

Tokom današnjeg dana proglašene su vanredne situacije na teritoriji Grada Prokuplja, opština Medveđa, Kuršumlija i za deo teritorije Požega. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije od jutros od 7 do 14 časova angažovani su na crpljenju vode na teritoriji Novog Pazara, Loznice, Jagodine, Kladova i Trstenika.

U Kladovu su vatrogasci-spasioci angažovani na crpljenju vode u dvorištu predškolske ustanove “Neven” kako bi deca i osoblje ustanove mogli bezbedno iz objekta. U Loznici je vršeno crpljenje vode iz podruma Doma zdravlja kao i preventivni obilazak terena i razgovor sa meštanima u mestu Klupci i u opštini Krupanj, dok je u Novom Pazaru vršeno crpljenje vode iz dvorištva i podrumskih prostorija iz domaćinstava pored reke Trnavice.

U Kosjeriću su pripadnici VSJ tokom dana obilazili i detektovali kritične tačke kod korita reke Dubice, gde je angažovana mehanizacija radi čišćena grla reke i podignut odbrambeni bedem na mestu gde se reka izlila i uklanjanje stabala iz iste.,

1 / 4 Foto: RINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će, u skladu sa najavama RHMZ-a za obimnije padavine, nastaviti i tokom dana da obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima na tim područjima i vršiti crpljenje vode po pozivu građana.

Na snazi je ukupno 35 vanredne situacije, i to za celu teritoriju Gradova Čačak, Loznica i Jagodina, Prokuplje i opština Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj Trstenik, Medveđa i Kuršumlija; i deo teritorija Grada Šapca i Užica, i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Aleksinac, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac, Majdanpek i Svilajnac.

Bonus video:

03:10

NOVI PAZAR POSLE POPLAVA: Meštani saniraju štetu nakon bujičnog nevremena

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.