LESKOVČANKA ZA 7 DANA U PARALIJI POTROŠILA SAMO 2.000 DINARA: Srbi hrle u Grčku, tvrde da je sve jeftinije!
Grčka, Foto: Profimedia

omiljena destinacija

LESKOVČANKA ZA 7 DANA U PARALIJI POTROŠILA SAMO 2.000 DINARA: Srbi hrle u Grčku, tvrde da je sve jeftinije!

Ove godine među Leskovčanima veliko interesovanje vlada za odmor u Grčkoj, iako su cene za ovu sezonu malo "jače" u odnosu na prošlu

Objavljeno:

Za sedam dana letovanja u Grčkoj jedna Leskovčanka potrošila je svega 2.000 dinara! I nije, kako mnogi misle, bila u hotelu u all inclusive aranžmanu, već u apartmanu. Jelena V. je pre nedelju dana sa dečkom letovala u Grčkoj, u oblasti oko Paralije i tvrdi da su cene u prodavnicama u ovom letovalištu niže nego u Srbiji.

- Mnoge proizvode smo plaćali jeftinije nego kod nas. Za letovanje od sedam dana smo nas dvoje za hranu po marketima potrošili svega 2.000 dinara u nekom proračunu, što je i nama bilo neverovatno. E, sa druge strane, piće na plaži ili po kafićima je jako skupo, što je donekle i razumljivo za turistička mesta. Kafu ne možete naći ispod četiri evra, dok je malo točeno pivo, recimo, čak šest evra - priča Jelena.

I dok se po Srbiji dele vaučeri za letovanje u Srbiji, oni koji su već okusili slanu egejsku ili jadransku vodu, savetuju svima da se ove godine ne liše mora ukoliko su za to u mogućnosti.

Tome u prilog ide i vremenska prognoza, pa su kiše malo doprinele da se ovog meseca javi dosta “last minute” ponuda za Grčku, i tu su cene čak do 30 odsto, pa i 50 odsto jeftinije od regularnih. Još uvek vlada veliko interesovanje za njih i tako će najverovatnije biti sve do popune preostalih kapaciteta, kažu za Kurir u jednoj leskovačkoj turističkoj agenciji.

Astipalea, Grčka
foto: Profimedia

Kako navode, ove godine među Leskovčanima veliko interesovanje vlada za odmor u Grčkoj, iako su cene za ovu sezonu malo "jače" u odnosu na prošlu.

- Grčka je definitivno destinacija broj jedan za naše turiste. Međutim, sve više naših sugrađana se odlučuje za aranžmane od pet noći i to je trend od prošle godine - navodi Sanja Savić iz ove agencije.

Kako dodaje, najtraženije destinacije u Grčkoj su Sarti i Neos Marmaras. Pored toga dosta se traže i ostrva. Među popularnijim su Kefalonija i Tasos.

- Što se tiče mlađe populacije, koje vole sklop zabave, dobrih plaža i aktivnog odomora, ove godine je ponovo aktuelno ostvro Krf i mesto Kavos. Zakintos je isto veoma popularan među mlađom populacijom, kao i Kušadasi u Turskoj - ističe ona..

Sagovornica navodi da je veoma tražena destinacija i Turska zbog direktnog leta iz Niša.

- To je dosta privuklo naše turiste. Cene na bazi sedam noći sa avio prevozom i uključenom hranom se kreće već od 350 evra po osobi. Mnogi hoteli daju i dva deteta gratis do 12 godina - objašnjava ona.

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

(Espreso/Kurir/D. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.