HITNO UPOZORENJE ZA SRBIJU! Upaljen meteoalarm, u narednih SAT VREMENA JAKO NEVREME pogodiće OVE DELOVE zemlje
Nevreme, Foto: Stefan Stojanović

VAŽNO

HITNO UPOZORENJE ZA SRBIJU! Upaljen meteoalarm, u narednih SAT VREMENA JAKO NEVREME pogodiće OVE DELOVE zemlje

U narednih sat vremena na severu Vojvodine očekuju se jaki pljuskovi sa gradom, upozorava Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Objavljeno:

"U narednom satu sporopokretna oblačnost sa jakim pljuskovima, grmljavinom i ponegde gradom očekuje se na severu Vojvodine. Iako će pljuskovi lokalno biti veoma intenzivni, količina padavina je izrazito neujednačena, čak i na malim udaljenostima", navodi se u upozorenju RHMZ-a.

vetar, Kiša, Nevreme
foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

Meteorolozi su danas izdali čak tri upozorenja na nevreme za skoro sva područja u Srbiji, a upaljeni su narandžasti i žuti meteoalarm koji podrazumevaju da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navodi se na sajtu RHMZ.

U delovima Srbije na istoku upaljen je žuti meteoalarm, a Iz RHMZ navode da te vremenske pojave nisu neuobičajene, ali se ljudima savetuje oprez ako planiraju aktivnosti koje napolju.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.