VELIČANSTVEN ISPRAĆAJ DIREKTORA U PANČEVU: Đaci mu skandirali, evo i zašto su ga obožavali! (VIDEO)
Ispraćaj direktora u Pančevu, Foto: Instagram/Zdravo pančevo

SVAKA ČAST!

VELIČANSTVEN ISPRAĆAJ DIREKTORA U PANČEVU: Đaci mu skandirali, evo i zašto su ga obožavali! (VIDEO)

Direktora su tako poslednjeg dana u ovoj školskoj godini, u utorak, 6. juna, u dvorištu škole dočekali mnogobrojni đaci i kolege koji se nisu ni trudili da sakriju suze, baloni, transparenti

Objavljeno:

Da je u životu zapravo najvažnije raditi ono što voliš i pritom služiti svojoj zajednici ma kolika ona bila, dati od sebe ono najbolje što imaš, sve svoje talente i ljubav, i da je to zapravo pravi način i verovatno jedini put da se dostignu sreća i pravo ispunjenje na profesionalnom planu, dokaz je i priča koja sledi.

Baš ovaj recept koristio je u svom radu Rade Barjaktarović koji je u poslednje dve decenije obavljao važan posao direktora Osnovne škole "Đura Jakšić" u Pančevu, piše Zdravo Pančevo.

Koliko je bio dobar u svom poslu i kakav je, pre svega, čovek bio (i ostao) dovoljno govori činjenica da su, na vest da direktor Rade posle nekoliko mandata neće više obavljati tu funkciju, već se, dve godine pred penziju, vraća u svoj kabinet za geografiju, deca i kolektiv škole odlučili da mu u znak zahvalnosti na svemu što je učinio prirede lepo iznenađenje i ispraćaj.

Direktora su tako poslednjeg dana u ovoj školskoj godini, u utorak, 6. juna, u dvorištu škole dočekali mnogobrojni đaci i kolege koji se nisu ni trudili da sakriju suze, baloni, transparenti: „Najbolji direktor” i skandiranje: „Rade, Rade, Rade…”.

Ovakav veličanstven trenutak zaista treba doživeti, a pre svega – zaslužiti.

– Baš su me iznenadili. Prebukirani smo poslom, administrativnim obavezama, čuvanjem dece, zaključivanjem ocena i sve ovo je bilo toliko iznenada i na brzinu i u takvom haosu nešto ovako da mi prirede… zaista je fantastičan osećaj i hvala im mnogo – rekao je vidno uzdrman direkor škole gutajući suze.

Barjaktarović je istakao da mu preostaje još mesec dana do isteka mandata, ali da su deca želela da se posledenjeg dana škole oproste na ovakav način.

On je dodao i da je najponosniji na to što su u njegovom mandatu u školu upisana tri odeljenja prvaka što se nije desilo u prethodne 33 godine.

Đaci su bili jednoglasni u stavu da je njihov direktor bio dobar, da su ga svi voleli, da je uvek bio tu za decu i za sve zaposlene i da svaka škola treba da ima na rukovodećoj poziciji čoveka poput Radeta.

Nastavnici, učitelji i ostali članovi kolektiva su takođe imali samo reči hvale za svog direktora.

– Ne postoje reči koje mogu da izraze intenzitet emocija koje su juče provejavale školom "Đura Jakšić". Osmaci odlaze, prvaci dolaze, svi ostali završavaju školsku godinu u magnovenju, a naš višegodišnji direktor Rade Barjaktarović se vraća onome što najviše voli, a to je prenošenje znanja iz geografije njegovim dragim učenicima. Nakon mandata koji je trajao više od 20 godina, najmanje što je Rade zaslužio jeste aplauz koji ne prestaje, jer nam je omogućio da svoj posao radimo neometano, dok su deca imala slobodu misli, izražavanja i postojanja, što je neprocenjivo. Vođeni željom da nas vidi onako kako je i do sada voleo: zagrljene i okupljene u jednu celinu, u našoj školskoj oazi, juče je u čistoj emociji spevana Đurina rapsodija za srećan put svima koji odlaze – rekla je Jasna Kapor, pedagog u školi "Đura Jakšić".

Profesorka Marina Bojanić, koja u večernjoj školi predaje matematiku u okviru programa "Druga šansa" nije imala ništa drugačije mišljenje o Radetu Barjaktaroviću.

– Takva energija, emocije, poruke koje smo juče imali priliku da vidimo, to se ne može se preneti, to se jedino u toj školi može osetiti. Veliko bravo za decu i sve pohvale za našeg direktora – rekla je profesorka Marina Bojanić.

01:14

ŽELIMO DA SE BUDUĆI RODITELJI OSEĆAJU SIGURNO I DA UVEK DOBIJU PRAVI SAVET! Škola roditeljstva počela s radom u Velikom Gradištu

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.