JEDINSTVENA ULICA JAGODA NALAZI SE BAŠ U OVOM SRPSKOM SELU: Stevanovići dnevno naberu i do 100 kilograma! (FOTO)
Jagode, Foto: RINA

LEP PRIZOR

JEDINSTVENA ULICA JAGODA NALAZI SE BAŠ U OVOM SRPSKOM SELU: Stevanovići dnevno naberu i do 100 kilograma! (FOTO)

Rad, znanje i složna porodica siguran su put od njive do trpeze

Objavljeno:

Kad dođe jun jedna ulica u dragačevskom selu Rti zacrveni se od roda, pa je pojedini nazivaju i ulicom jagoda. Veliki broj meštana u ovom selu bavi se proizvodnjom jagodičastog voća i od toga žive decenijama unazad.

Plantaža porodice Sretenović prostire se na 40 ari, na kojima raste 13.000 sadnica jagoda odličnog kvaliteta i krupnoće. Kako kažu, dnevno mogu da naberu i do 100 kilograma.

- Ovakav rod ne pamtimo poslednjih godina, dnevno može da se nabere i do 100 kilograma odličnih plodova. Imamo prostor u kome ih klasiramo i pakujemo. Odvajamo jagode, pakujemop u posudice koje ovde ispred kuće prodajemo. Posudice su od kilogram, kad merim uvek nabacim po neku jagodu više, sitnije odvajam za džemove i za slatko”, rekla je Verica Sretenović iz sela Rti za RINU.

1 / 9 Foto: RINA

Iako Sretenovići jagode prodaju na svom gazdinstvu, uredno pakuju I brinu o svemu što je neophodno da nađu put do kupaca, a da pri tom i jedni I drugi budu zadovoljni.

- Brojni kupci koje put navede i koji svrate da kupe jagode naglašavaju da je najbolje voće kupovati direktno na gazdinstvima kod samih proizvođača. I kako kažu, posebno su sigurni kad vide da i porodica konzumira voće što im garantuje da je bezbedno, kažu Sretenovići.

Ovo je vid sigurne i lake kupovine kaže vlasnik Bojan koji ponosno prodaje plodove rada svoje porodice.

Rad, znanje i složna porodica siguran su put od njive do trpeze za održivu poljoprivrednu proizvodnju čiji je primer porodica Sretenović.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.