ZA SVAČIJI JE DŽEP, NIJE DALEKO, A TEK DA VIDITE KAKVE SU PLAŽE! Srbi poludeli za ovom LETNJOM DESTINACIJOM! (FOTO)
Tasos, Foto: Printscreen/Youtube/Turizam TV

raj

ZA SVAČIJI JE DŽEP, NIJE DALEKO, A TEK DA VIDITE KAKVE SU PLAŽE! Srbi poludeli za ovom LETNJOM DESTINACIJOM! (FOTO)

Nedovršene deonice puta su odvraćale dosta naših turista od ovog pravca preko Bugarske, do sada. Dobra vest je da je autoput završen

Objavljeno:

Tasos je grčko ostrvo koje je najsevernije ostrvo Egejskog mora. Pokriveno je šumom i veoma je brdovito i zato se još naziva "plutajuća šuma". Na Tasosu ima toliko plaža da ih je teško nabrojati. Ima ih za svačiji ukus, peščanih i kamenitih, divljih i urbanih, sa hladom ili bez hlada, piše nikana.gr.

Mnogi biraju baš Tasos kao destinaciju ovog leta upravo zbog cena koje su pristupačne. Kako je MONDO proverio, agencije uglavnom nude hotelski smeštaj koji može biti sa najmanje dve, a najviše pet zvezdica. U većini hotela je u cenu po osobi uključen i doručak, a ako želite i da večerate u hotelu do se doplaćuje u zavisnosti od smeštaja.

Plaža na Tasosu
Plaža na Tasosufoto: Printscreen/Youtube/Turizam TV

U većinu ponuda nije uključen prevoz, pa biste prevoz morali da organizujete sami, što bi značilo ili da uplatite autobus u tom terminu ili da idete automobilom. Što se tiče ponuda za jul mesec cene se za sedam noćenja kreću od 239 evra za sam početak jula u hotelu sa dve zvezdice, dok u istom periodu možete da za sedam dana platite 669 evra po osobi u hotelu sa pet zvezdica.

Kako se navodi na sajtovima agencija, u oba slučaja možete da doplatite za polupansion, što je oko 20 evra dnevno. Ako odlučite da putujete automobilom možete da putujete preko dva glavna putna pravca. Za Beograđane je skoro 15% kraće i jeftinije putovati preko Bugarske, ali mnogi i dalje koriste trasu preko Severne Makedonije, piše nikana.gr.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Turizam TV

Nedovršene deonice puta su odvraćale dosta naših turista od ovog pravca preko Bugarske, do sada. Dobra vest je da je autoput završen, i da je u maju bilo svečano otvaranje zadnje deonice između Kalotine i Dragomana (pravac do Sofije). Ostao je samo obilazak (kažu do početka leta) između Blagoevgrada i Simitlija dok traju radovi na sanaciji klizišta kod tunela Železnica.

Autoput je u odličnom stanju, iako su neke deonice rađene i pre desetak godina, ograničenje je 140 km/h, na ulazu u tunele ograničenje je 80 km/h (budite oprezni- radar čeka na izlazu iz tunela). Kroz Grčku je sasvim solidan magistralni put, sve do ulaska na autoput kod Kavale. Beograd (Bubanj Potok) - Preševo - Gevgelija - Solun (ring road) - Keramoti - Limenas, ovo je put kojim se najčešće ide i vodi preko graničnog prelaza Preševo, zatim kroz Severnu Makedoniju do Gevgelije, a kada uđete u Grčku, od graničnog prelaza Evzoni nastavljate 50-ak kilometara do kružnog prstena (ring road) oko Soluna gde je najbolje da sledite zelene putokaze za Kavalu.

Ovim putem od Beograda do Limenasa ima nešto više od 800km.

00:42

NEMA SUMNJE DA ĆE GRČKA I DOGODINE BITI HIT! Srbi dobili veliku OLAKŠICU, jasno je što svi tamo hrle na letovanje

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.