IZVRŠITELJI HTELI DA ISELE PORODICU SPASOLI SA TROJE DECE IZ NJIHOVOG JEDINOG DOMA: Evo kako se završilo (FOTO)
Pokušaj iseljenja porodice Spasoli, Foto: Privatna arhiva, Printscreen/Facebook/Krov nad glavom

krov nad glavom

IZVRŠITELJI HTELI DA ISELE PORODICU SPASOLI SA TROJE DECE IZ NJIHOVOG JEDINOG DOMA: Evo kako se završilo (FOTO)

Pokušaj iseljenja Aleksandre Spasoli iz njenog jedinog doma u kome živi sa suprugom i troje dece

Objavljeno:

Danas, 31. maja 2023. godine, u 14 časova bilo je zakazano iseljenje Aleksandre Spasoli iz njenog jedinog doma u Novom Sadu u ulici Papa Pavla.

Prema navodima aktiviste Krova nad glavom Spasoli u ovom domu živi od rođenja, a trenutno sa suprugom i troje dece.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Naime, Aleksandra Spasoli je nasledila kuću od svog oca i po Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima nedvosmisleno ima pravo da tu i živi.

No, zbog dugova oca Aleksandre Spasoli, izvršiteljka je kuću u Papa Pavla prodala kao otplatu. Pritom, otac Spasoli nije uknjižen kao vlasnik kuće te je time prema Zakonu o izvršenju i obezbeđenju objekat nelegalno prodat, to jest izvšiteljka je prekršila Zakon.

Kako navodi advokatica porodice Spasoli, Divna Popović, trenutno ne postoji dokumentacija za uknjižbu prava svojine na ime dužnika. Tu dokumentaciju izvršiteljka i poverenica treba da prilože sudu kako bi mogle da izvrše kupoprodaju nekretnine.

Katastar, pritom, naglašava advokatica za Espreso, odbio je 2016. godine zahtev za uknjižbu upravu jer je priloženo samo rešenje o nasleđivanju kuće koje nije dovoljno po Zakonu o upisu u katastar i nepokretnosti zemljišta da bi se prodala kuća.

Dakle, objekat koji nema uknjiženog vlasnika nije moguće prodati po Zakonu.

Treba napomenuti da je kuća u Pape Pavla u samom centru Novog Sada te su okupljeni posumnjali da je "idealna" lokacija razlog pokušaja iseljenja.

Zbog upornosti advokatice porodice Spasoli i aktivistkinja i aktivista Krova nad glavom, neidentifikovane osobe iz kancelarije izvršiteljke, koje su bile u pratnji policije, otkazale su iseljenje bez incidenata i "kršenja javnog reda i mira".

Bonus video:

02:39

IZVRŠITELJI ODUZELI DOM PORODICI KOJA ODGAJA DETE SA CEREBRALNOM PARALIZOM! Dete sa posebnim potrebama ostalo bez KROVA NAD GLAVOM

(Espreso/ Verica Arsić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.