SREMSKA MITROVICA: Gradonačelnica najavila ulaganja u predškolsko obrazovanje - IZGRADNJA I OBNOVA VRTIĆA
Foto: Sremska Mitrovica živi

promo

SREMSKA MITROVICA: Gradonačelnica najavila ulaganja u predškolsko obrazovanje - IZGRADNJA I OBNOVA VRTIĆA

Na ovu lepu svečanost su se osvrnuli i predstavnici ove Predškolske ustanove

Objavljeno: 21:41h

Grad Sremska Mitrovica planira značajna ulaga u objekte predškolskog obrazovanja, kako bi najmlađi imali odlične uslove i kako bi bilo dovoljan broj mesta u vrtićima.

Mališani, predškolci, iz Predškolske ustanove “Pčelica” iz Sremske Mitrovice su napravili divan program za svoje vaspitače, roditelje, bake i deke, jer ove pčelice iz svoje košnice polaze na put. Oni će od septembra ove godine postati đaci prvaci i steći će neke nove drugare i učitelje. Ulaganja u objekte predškolske ustanove su značajna u proteklom periodu, a pre nekoliko godina je u mestu Laćarak, najvećem selu u Srbiji od 11 hiljada stanovnika, izgrađen nov i moderan vrtić. Planovi su da se u narednom periodu izgrade još dva nova i totalno renovira još jedan vrtić.

“U prethodnom periodu značajan iznos sredstava je uložen u vrtiće. Poslednji u nizu koji su realizovani jesu vrtić u Laćarku, novi prostor u bivšoj školi “Jovan Popović”, a u prethodnom periodu je rekonstruisan i objekat “Bubamara”. Grad će i dalje nastaviti da ulaže u objekte obrazovanja. Usvojili smo Plan razvoja Grada za period od 2023. do 2030. gde nam je prioritetan cilj poboljšanje uslova obrazovanja i stvaranje ambijenta za kvalitetno obrazovanje od najranijeg uzrasta dece. S tim u vezi, Grad ima izrađenu dokumentaciju za rekonstrukciju vrtića “Maslačak” i starog objakta vrtića u Laćarku, a imamo u planu da izradimo projektnu dokumentaciju za dva nova vrtića, u Mačvanskoj Mitrovici i naselju Mala Bosna”, kaže Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

1 / 8 Foto: Sremska Mitrovica živi

Na ovu lepu svečanost su se osvrnuli i predstavnici ove Predškolske ustanove: “Završnom priredbom deca iz PU “Pčelica” koja su pohađala pripremni predškolski program se simbolično opraštaju od vrtića. Oni su već od septembra u školskim klupama i započinju novu fazu svog obrazovanja. Ovo je zaista, kao što vidite jedan veličanstven događaj, vrlo emotivan, kako za decu i roditelje, tako i za sve nas koji radimo u predškolskoj ustanovi. Negde je prirodno i normalno da se mi zbližimo, zavolimo, da postanemo jedna velika porodica i u skladu s tim naravno, svaki oproštaj i ispraćaj je veoma emotivan za sve nas”, izjavila je direktorka Biljana Cvijetić.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.