OBJAVLJENA VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: RHMZ najavio HAOS, biće KIŠE, GRMLJAVINE i...
Vreme, Foto: Stefan Stojanović

VREMENSKA PROGNOZA

OBJAVLJENA VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: RHMZ najavio HAOS, biće KIŠE, GRMLJAVINE i...

Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša od 22 do 25 stepeni

Objavljeno:

U Srbiji se sutra očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina.

Duvaće vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni.

Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša od 22 do 25 stepeni.

U Beogadu sutra promenljivo oblačno i nestabilno, posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Kiša, vetar
foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

Duvaće vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova krakotrajno jak. Najniža temperatura oko 14, a najviša oko stepeni U narednim danima Srbiju očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, češćim u drugom delu dana, saopštio je RHMZ.

Pljuskovi će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme. Najviša dnevna temperatura u većini mesta od 21 do 27 stepeni.

Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju do kraja maja, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina. ;Očekuju se padavine od 20 do 50 milimetara u zoni najintenzivnijih pljuskova, a one lokalno mogu biti i veće.

Kiša
foto: Nenad Kostić

Biometeorološka prognoza za Srbiju za 29. maj 2023: Hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama se i dalje preporučuje da se striktno pridržavaju saveta lekara i izbegavaju fizičke napore. Dodatni oprez se savetuje osobama sa srčanim i psihičkim problemima.

Mogući su nervoza, zamor i smanjena koncentracija kao i tipične meteoropatske reakcije. Povećanje pažnje je neophodno učesnicima u saobraćaju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.