PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U 5 UŽIČKIH SELA: Usevi UNIŠTENI, reka se IZLILA, NIJE NAIVNO
Pljusak, Foto: Printscreen/Instagram/arilje_oglasna_tabla

nevreme u srbiji

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U 5 UŽIČKIH SELA: Usevi UNIŠTENI, reka se IZLILA, NIJE NAIVNO

Olujno nevreme, kiša i grad pogodili su juče više delova Srbije

Objavljeno:

U pet užičkih mesnih zajednica u Lužničkoj dolini Gradski štab proglasio je vanrednu situaciju zbog izlivanja reke Lužnice koja je poplavila kuće i imanja i grada koji je oštetio poljoprivredne kulture. Reka se povukla u korito i od jutros situacija je bolja, sledi procena štete. Olujno nevreme, kiša i grad pogodili su juče više delova Srbije, čačanski, leskovački, požarevački i užički kraj.

Situacija je bolja, sledi procena štete. Olujno nevreme, kiša i grad pogodili su juče više delova Srbije, čačanski, leskovački, požarevački i užički kraj. U pet sela Užičkog kraja proglašena je vanredna situacija. Izlila se nabujala Lužnica i poplavila kuće, okućnice i njive.

Reka Lužnica se povukla u korito pa više nema opasnosti po ljude, ali je svuda ostavila posledice - na njivama, povrtnjacima, oko i u kućama, poljoprivrednim objektima, kao i putevima, pa se do nekih delova sela sada dolazi samo zaobilaznim putevima, desetinama kilometara okolo. Kolika je šteta u povrtnjacima i malinjacima tek će se utvrđivati.

Nevreme
Nevremefoto: Marko Nikolić

"Pogledajte polje, pogledajte maline, jagode, sve je to bilo zasađeno, krompir, sve je uništeno“, kaže Milovan Milić iz Lunovog Sela. Slobodan Tanović iz Bjelotića kaže da su, osim infrastrukture, poljoprivredna zemljišta zatrpana ilom i kamenjem.

Meštani polako saniraju posledice u strahu od novih padavina dok ćese štete od grada i poplave procenjivati narednih dana. U Požegi nije bilo ugroženih, a u Kosjeriću Skrapež je ostao u koritu. Jaka kiša i grad su padali i u Leskovcu, Ovčar Banji i okolini.

Bonus video:

00:22

Nebo se odjednom zacrnelo i počelo je da tuče: Jako nevreme praćeno krupnim gradom pogodilo centar Kopaonika, ljudi bežali da se sklone

(Espreso/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.