Sremska Mitrovica: POTPISAN UGOVOR ZA REKONSTRUKCIJU POZORIŠTA - Pokrajinska vlada obezbedila 130 miliona dinara
Foto: Sremska Mitrovica živi

lepe vesti

Sremska Mitrovica: POTPISAN UGOVOR ZA REKONSTRUKCIJU POZORIŠTA - Pokrajinska vlada obezbedila 130 miliona dinara

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, se u ime svih predstavnika gradova i opština zahvalila Pokrajinskoj vladi na podršci i istakla da ovakvi ugovori podjednako važni za konzumente i radnike u kulturi

Objavljeno: 16:22h

Na svečanosti u Sremskoj Mitrovici potpisani su ugovori za unapređenje kulturne infrastrukture sa predstavnicima 11 gradova i opština iz Vojvodine.

Pozorište “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici je ugostilo predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, pokrajinsku sekretarku za kulturu Draganu Milošević i predstavnike 11 gradova i opština iz Vojvodine, kojima su iz budžeta AP Vojvodine obezbeđena sredstva za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju kapitalnih objekata iz oblasti kulture. Jedan od takvih objekata je i prostor Pozorišta “Dobrica Milutinović” koje će uoči 80 godina postojanja i rada ući u proces dugoočekivane rekonstrukcije i adaptacije.

Sremska Mitrovica živi
foto: Sremska Mitrovica živi

“Ponosni smo što smo deo jedne velike zajedničke politike, koja je uspela da obezbedi pre svega finansijska sredstva, ali i ovaj snažan duh koji nas vodi ka realizaciji ovako velikih projekata, posebno u oblasti kulture, gde ćemo i ovde u ovom sjajnom Pozorištu “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici, sa velikom tradicijom u boljem, kvalitetnijem prostoru, uveren sam dočekivati kulturne poslenike. Sremsku Mitrovicu računam u sredinu sa brojnim, značajnim stvaraocima u kulturi, pa je bilo potrebno i prirodno, pre svega zbog održanja našeg duha, zbog kulturnih stvaralaca, takođe i zbog mladih koji treba da ostanu u malim sredinama, da novac usmerimo i prema ovakvim potrebama i da uspešno realizujemo ili da započnemo realizaciju svih ovih važnih projekata”, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Sremska Mitrovica živi
foto: Sremska Mitrovica živi

Ovim konkurskom biće realizovano 11 projekata u ukupnom iznosu od 500 miliona dinara, a osim gradonačelnice Sremske Mitrovice, ugovore su potpisali i predstavnici Opštine Titel, Opštine Temerin, Opštine Srbobran, Grada Vršca, Opštine Opovo, Opštine Šid, Opštine Bački Petrovac, Opštine Alibunar, Opštine Kanjiža i Opštine Stara Pazova, a pojedinačno najveći iznosi odnose se na projekte rekonstrukcije Doma kulture u Titelu i Pozorišta u Sremskoj Mitrovici.

Sremska Mitrovica živi
foto: Sremska Mitrovica živi

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, se u ime svih predstavnika gradova i opština zahvalila Pokrajinskoj vladi na podršci i istakla da ovakvi ugovori podjednako važni za konzumente i radnike u kulturi. Treba istaći da je zgrada Srpskog doma u kom se nalazi ovo Pozorište, izgrađena 1895. godine, a poslednja značajna rekonstrukcija pozorišne sale izvršena je sredinom osamdesetih godina prošlog veka.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.