MLADI ROBOTIČARI IZ MRČAJEVACA SU BUDUČNOST SRBIJE! Mihailo i Viktor već prave svoje dronove (FOTO)
Foto: RINA

bravo!

MLADI ROBOTIČARI IZ MRČAJEVACA SU BUDUČNOST SRBIJE! Mihailo i Viktor već prave svoje dronove (FOTO)

Za velikim gradskim školama, nimalo ni zaostaju ni one na seoskom području, pa je tako i OŠ „Tatomir Anđelić” u Mrčajevcima

Objavljeno:

Da robotika i veštačka inteligencija i te kako imaju budućnost u Srbiji najbolji je dokaz veliki broj osnovaca zainteresovanih upravo za ove oblasti. Za velikim gradskim školama, nimalo ni zaostaju ni one na seoskom području, pa je tako i OŠ „Tatomir Anđelić” u Mrčajevcima koja nosi naziv po čuvenom matematičaru i fizičaru, ima seksciju robotike koju su mališani sa oduševljenjem prihvatili.

- Robotikom se bavim od sedmog razreda i najviše volim dronove. Oni iako su mali, mogu da budu veoma značajni za čovečanstvo. Uživamo u časovima na sekciji robotike i nadam se da ću ovim da se bavim i u budućnosti, kaže za RINU osnovac Mihailo.

Sekcija robotike u mrčajevačkoj osnovnoj školi postoji od 2017. godine i kako tvrde iz ove škole velika je zainteresovanost učenika, koliko su zainteresovani dečaci, podjednako su zainteresovane i devojčice.

Robotika
Robotikafoto: Printscreen/youtube/Marek Baczynski

- Učestvovali smo u različitim projektima tokom sekcije, učetvovali smo u nedelji programiranja, u evropskoj nedelji robotike, održavali smo mnoge javne, multidisciplinarne i ugledne časove, posećivali smo i vrtić „Zvončica” gde smo na zabavan način predškolskom uzrastu pokazivali kako funkcionišu roboti, rekla je Marijana Milekić, nastavnik tehnike i informatike.

U svakom slučaju, vreme će pokazati da li ima starha od softvera koji eliminišu ljudska zanimanja.

- Mi smo jedna od najvećih seoskih škola u Čačku, naša škola broji 415 učenika, iz ove škole imamo i četiri izdvojena odeljenja u Vujetnicima, Mojsinju, Katrgi i Ostri. Što se tiče veštačke inteligencije, naši nastavnici imaju organizovane sekcije robotike i trudimo se da pratimo sve što je neopghodno i važno za naše đake, rekla je Vesna Jevđenijević, direktorka OŠ „Tatomir Anđelić” Mrčajevci.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.