SAVO PODELIO FOTOGRAFIJU IZ GRČKE, PA POMENUO CENU GIROSA: Nastao OPŠTI HAOS na mrežama, svi govore o JEDNOM (FOTO)
Grčka, Foto: Profimedia, Printscreen

turizam

SAVO PODELIO FOTOGRAFIJU IZ GRČKE, PA POMENUO CENU GIROSA: Nastao OPŠTI HAOS na mrežama, svi govore o JEDNOM (FOTO)

Podeljenje su prelepe slike pejsaža i šetališta iz Haniotija i Pefkohorija

Objavljeno:

Prvi turisti iz Srbije već su se domogli grčke obale, te su već počeli da se nižu utisci sa letovanja. Upravo zato, nakon jedne objave na društvenim mrežama povela se prava polemika i to oko girosa.

Unutar fejsbuk grupe "Grčka uživo", član po imenu Savo, podelio je prelepe slike pejsaža i šetališta iz Haniotija i Pefkohorija, da bi na kraju naveo i cenu girosa. Ispostavilo se na kraju, sudeći po reakcijama, da je giros ipak bio malo važniji članovima grupe nego samo more.

Giros razdora

Grčka
Grčkafoto: PrintScreen/ Facebook/ Grčka info

Naime, u odnosu na prošlu godinu, cena omiljene brze hrane Srba u Grčkoj, navodno je neznatno poskupela, ali to se baš i nije dopalo nekim korisnicima.

"Trknuo sam " službeno" do Haniotija .. giros 4 evra, a evo utisci", napisao je Savo.

Poskupljenje od nepunih pola evra, izazvolo je popriličnu nevericu, te su se komentari samo nizali.

"Baš ga preterali sa 4 evra, nemoj neko da kaže kako je u Beogradu 500+ din jer je to tek boleština", napisao je jedan član.

Sledeći je objasnio da je prošle godine u jednom drugom letovalištu za giros pitu plaćao četiri evra, te da ovo nije ni iznenađenje, ali ni skupo.

"I u Mađarskoj je gulaš jeftiniji"

Nataša, jedna od učesnika u razgovoru, pokušala je da objasni poskupljenje na drugi način.

"Grčka je primorska zemlja članica EU, ako ste zaboravili. Ne može biti jeftinija od Srbije. Ne znam kako neko može da ima stav da Grčka treba da je jeftinija od Srbije?", napisala je ona.

Na njen komentar, nadovezao se momak po imenu Nikola, navodeći primere "zašto bi giros u Grčkoj trebalo da bude jeftiniji", makar po njegoovm shvatanju.

"Giros je najjeftiniji u Grčkoj jer ga ima svuda u neograničenim količinama. Originalni Mađarski gulaš je najbolji i najjeftiniji u Mađarskoj. Španska pršuta je najkvalitetnija i najjeftinija u Španiji. Na svim drugim mestima osim u matici su to delikatesi i koštaju papreno u odnosu na maticu", napisao je on dodajući "kako nema potrebe da padate u nesvest što je obični giros skuplji u Beogradu ili Staroj Pazovi nego u Solunu i Paraliji.", glasilo je na kraju njegovo mišljenje.

More hladno, ali kupamo se

Na kraju bilo je ipak i onih koji su pitali za temperaturu vode, umesto da se svađaju oko neznatnog poskupljenja girosa.

Kako je naveo Savo, nakon nekoliko istih pitanja, voda je još uvek malo hladnjikava, ali kad je želja velika, sve se može.

"Osamnaest stepeni je, teorijski je hladno", praktično većina je u vodi", napisao je on.

Bonus video:

01:34

DOMAĆI TURIZAM: Jedno od najlepših mesta u Srbiji- Lazarev kanjon

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.